Utánpótlás: A gyerekek fejlődnek és ez a legfontosabb

2023 dec 22
698 Megtekintés
Utánpótlás: A gyerekek fejlődnek és ez a legfontosabb
Az NBII-es felnőtt csapathoz hasonlóan klubunk utánpótlásában is jelentős változások történtek a nyár folyamán. A mögöttünk hagyott öt hónapról beszélgettünk Pintér Károly szakmai igazgatóval.

„Július közepén kezdtük meg a klub utánpótlásának újraszervezését. Fodor János ügyvezetővel átbeszéltük a lehetőségeket, ami után a legfontosabb feladatként át kellett szerveznem a edzői stábot. Helyi kötődésű szakembereket kerestünk és úgy gondolom, hogy így öt hónap távlatából kimondhatom, hogy egy nagyon jó szellemiségű, összetartó é szakmailag is megfelelő utánpótlás edzői stábot tudtunk összehozni. Létszámban kevesebben vagyunk, de a munka mennyisége megmaradt. Ez abszolút pozitív, mert ez azt jelenti, hogy rengeteg gyerek tartozik továbbra is az SKC-családhoz. Az U14-es korosztályt leszámítva minden korcsoportot versenyeztetünk.”

Jelenleg hat edző teszi ki a klub utánpótlásának stábját.

Potondi Dia az U10/U11 vezetőedzője

„A legkisebb korosztályoknál nem volt kérdés, hogy Varga Kati néni folytatja a munkát. Hatalmas tapasztalattal rendelkezik, több mint 40 éve foglalkozik a legkisebbekkel és nagyon nagy szerepet vállal abban, hogy ezek a gyerekek aztán a kézilabdát választják sportáguknak. Ezúton is köszönöm neki a munkáját.  Az U10/U11-es korcsoportnál Potondi Dia személyében egy kezdő edzőkolléga dolgozik. Nagyon lelkiismeretesen végzi a munkáját. Tóth Roxán és Torma Boglárka személyében vannak segítői is magas létszámnál. Az U12/U13-as korosztálynál Pap Ádám személyében nagyon jó megoldást sikerült találnunk. Komoly játékosmúltja van a NEKÁ-nál, ami nagy segítség számára. Kellemes problémát jelent az ő esetében Isa gyerekek magas létszáma (30), neki viszont Dia szokott besegíteni.”

Tarján Bence közel tíz éve tagja az utánpótlás edzői stábnak. A serdülőket és az U15-ös korcsoportot vezeti a 2023/2024-es szezonban.

„A serdülő korosztálynál csalóka az összkép. Bár kevés pontunk van eddig a bajnokságban, de ez annak a következménye, hogy fiatal a társaság, a legjobb serdülő korú játékosok az ifjúsági csapatban szerepelnek. Januártól megpróbáljuk majd azt a koncepciót, hogy azokon a mérkőzéseken, ahol esélyes lehet a pontszerzés, az említett játékosok visszajátszanak a saját korosztályukba. Szeretnénk megőrizni az NBI-es tagságunkat. Bence remekül végzi a munkáját, sok egyéni képzést tart. A játékosok eredményektől függetlenül folyamatosan fejlődnek és számunkra ez a legfontosabb. Nincs könnyű dolga, mert a serdülő kor egy nehéz kor, de próbálunk rendet tartani a fejekben.”

Tarján Bence 10. éve az SKC-családban

Az U19-es korosztály Pintér Károly keze alatt együtt készül a felnőtt csapattal.

„Az ifjúsági bajnokságban egyértelmű célként fogalmaztuk meg a bennmaradást. Tíz ponttal nem állunk rosszul, de ez még több is lehetne, amennyiben Kocsis Szilvia nem lenne főiskolás, és nem hiányzott volna fontos mérkőzésekről. Első a tanulás, így is egyeztünk meg vele. A Kozármisleny és Dunaújváros elleni meccseket sajnálom, ezekben több volt. Ettől függetlenül elégedett vagyok, szépen összeálltunk, ami köszönhető annak is, hogy együtt készül az ifi az NBII-es csapatot kiegészítő felnőtt játékosokkal. Szeretném kiemelni Lajtos Nóri kapusedzőnk utánpótlásban végzett munkáját, illetve ezúton is szeretném megköszönni Baller András technikai vezető és Baller Erika kollégium igazgató munkáját. Legfontosabb célunk, hogy a gyerekek fejlődjenek és olyan játékosokat neveljünk ki, akik később magas szinten tudnak kézilabdázni. Folyamatosan várjuk a gyerekek jelentkezését. Reméljük, hogy ügyvezető úr hosszabb távon tudja biztosítani a utánpótlás működéséhez szükséges hátteret. Rengeteget dolgozik érte, így optimistán tekintünk előre.” – mondta Pintér Károly szakmai igazgató.