Idegenben folytatjuk, irány Kisvárda – előzetes

2021 sze 17
880 Megtekintés
Idegenben folytatjuk, irány Kisvárda – előzetes
A K&H Női Kézilabda Liga 2. fordulójában, szombaton a Kisvárda Master Good SE vendégeként kezdjük meg az idegenbeli mérkőzések sorát. A mérkőzést a hazai klub hivatalos youtube-csatornáján élőben közvetíti.

Helyzetkép

A Győri Audi ETO KC elleni vereség (23:40) után a Kisvárda Master Good SE ellen, idegenben szereznénk meg első bajnoki pontjainkat. Csapatunk péntek délelőtt még Siófokon abszolvál egy edzést, majd egy közös ebéd után, egy nappal a mérkőzést megelőzően elutazunk Kisvárdára, letudva ezzel a hosszabb utazás fáradalmait. A szombati megmérettetés kapcsán Such Nellit és Danyi Gábort kérdeztük hét közben:

Ellenfélmustra

Bakó Botond együttese három kulcsemberét is elvesztette az tavalyi szezonhoz képest. Szabó Nina személyében távozott a csapat irányítója és egyben házi gólkirálya (113 gól), továbbá a baloldali szélső, Tímea Milosevic, illetve a rutinos hálóőr, Pásztor Bettina. Az érkezők közül érdemes kiemelni Tamara Radojevic nevét. A szerb irányító tavaly 17 mérkőzésen 93 találatig jutott a kieső Békéscsaba színeiben.

A múlt heti DVSC elleni rajt a Kisvárda számára nem hozott bajnoki pontokat, ugyanis egy szoros (13:12) első játékrész után a másodikban már nem tudta felvenni a versenyt Bakó Botond csapata (30:22). Az előttünk álló szombati összecsapás így mindkét fél számára egy pozícionálást jelentő, fontos erőfelmérő lesz.

Érkezett (6): Tamara Radojevic (irányító – Békéscsaba), Mérai Maja (balszélső – NEKA), Juhász Gréta (balátlövő – NEKA), Darina Sulega (kapus – Muratpasa Belediyespor), Aleksandra Stamenic (balszélső – ZRK Arandelovac).
Távozott (3): Pásztor Bettina (kapus – Vác), Szabó Nina (irányító – DVSC), Tímea Milosevic (balszélső – ?).

Egymás elleni múlt

A két csapat eddig kereken 10 alkalommal találkozott a magyar élvonalban, és eddig mindössze egyszer szenvedtünk vereséget. A hazai mérleg 5 mérkőzésen makulátlan, idegenben viszont 4 győzelem mellett 1 vereséget számlálunk. Összesítésben tehát 9 győzelem, 0 döntetlen és 1 vereség a mérlegünk a KKC ellenében.

A legutóbbi nyolc bajnokit egyaránt megnyertük, tavaly hazai pályán 27-19 állt az eredményjelzőn, míg idegenben 21:29-re diadalmaskodtunk. Az utóbbi években három alkalommal is húsz gól alatt tartottuk ellenfelünket, míg 2018-ban az új Kiss Szilárd Sportcsarnokban egy egészen abszurd és emlékezetes összecsapáson 19:18-as végeredmény született.

Eddigi egyetlen vereségünket (28:26) a párharc első idegenbeli összecsapásán, 2017-ben szenvedte el, az akkor még Triscsuk Krisztina, Estelle Nze Minko és Erdősi Ildikó által fémjelzett csapat, Horváth Roland irányítása alatt.