A továbbjutás küszöbére lépnénk – beharangozó

2019 jan 17
2235 Megtekintés
A továbbjutás küszöbére lépnénk – beharangozó
Szombaton az EHF-kupa csoportkörének 3. fordulójával az odavágók végéhez érünk. Ellenfelünk az a Savehof lesz, mely a BL-ből érkezett, ám eddig még nem szerzett pontot a másodikszámú sorozatban. Reményeink szerint ez továbbra is így marad, csapatunk pedig egy újabb győzelemmel a továbbjutás küszöbére lép.

Helyzetkép

Idén még hibátlanok vagyunk, az Európa-bajnokság után mutatott formán kívüli teljesítmény pedig a múlté. Túl vagyunk két bajnokin, és két nemzetközi kupameccsen, a csapat pedig visszanyerte az önbizalmát, győzelmi szériát épít. Sem a Mosonmagyaróvár, sem pedig az Alba Fehérvár nem tudta megnehezíteni a dolgunkat a bajnokságban, az EHF-kupában pedig fontos pontokra tettünk szert, és hibátlanok vagyunk. A Herning-Ikast legyőzése nem volt egyszerű hazai pályán, de sikerült, míg egy hete Metzingenben egy pillanatig sem forgott veszélyben a sikerünk. Kobetic hatalmas formában játszik, ezt mi sem jelzi jobban, mint a két nemzetközi kupameccsen lőtt 24 találata, mellyel toronymagasan vezeti a sorozat góllövőlistáját. A Metzingen elleni összecsapáson Nze Minko átlépett egy mérföldkövet, és minden idei sorozatot figyelembe véve immáron 102 gólos idén.

Ellenfélmustra

Rövid klubtörténelem: Az 1950-ben alapított klub most éli fénykorát, ugyanis az elmúlt évtizedben egyeduralkodónak számított hazájában. A legutóbbi tíz szezonból kilencet bajnokként zártak, összességében pedig 13 bajnoki címmel büszkélkednek. Az elsőt 1993-ban szerezték, a másodikat pedig 2000-ben. Az IK Savehof székhelye Partille egy Göteborg szomszédságában fekvő 30 ezer lakosú kisváros. A csapat otthona a 2016-ban átadott Partille Arena, mely 4000 fő befogadására alkalmas.

Melegító Savehof játékosok a Metzingen ellen

Jelen és forma: A svéd címvédő a BL-ből került az EHF-kupa csoportkörébe. A legrangosabb sorozat mezőnyéből igencsak kilógott, hiszen egyedüliként nem szerzett pontot, sőt közel sem járt hozzá. A Brest Bretagna, a Copenhagen, valamint a Rosztov is simán verte őket oda-vissza. Összességében 144:204-es gólkülönbséggel búcsúztak a sorozattól, melyben legutóbb a 2015/16-os szezonban élték túl a csoportkört. A dán kapuvédő Christina Elm kivételével a csapat minden játékosa svéd állampolgár. Érdekesség azonban, hogy az Eb-n szereplő nemzeti csapatba csupán egy játékost adtak Olivia Mellegard személyében.

A svéd bajnokságban 14 forduló elteltével csupán a harmadikok, ugyanis a H 65 Hoor (25:26), valamint a Skuru (28:30) elleni rangadót is elbukták, ráadásul mindkettőt hazai pályán. Szerdán a Skovde idegenbeli legyőzésével (21:29) hangoltak ellenünk, ám eddigi két EHF-kupa meccsüket elvesztették. A Metzingent hazai pályán megszorongatták (27:29), egy hete a Herning-Ikast vendégeként viszont simán kikaptak (29:22). Mindeközben nekünk ezúttal nem volt hazai bajnokink, így nem kérdés, hogy melyik lesz szombaton a kipihentebb alakulat.

Andrea Kobetic és Tor Odvar Moen

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „A Savehof egy olyan tradicionális svéd klub, mely termelik a nagyobbnál nagyobb tehetségeket. Egy ideje azonban már nem tudják megtartani őket, így a keretük évről-évre változik. Idén is ez a felállás, elvesztettek jó néhány játékost, akiket a szezon kezdete előtt már nem tudták megfelelően pótolni őket. Voltak jó meccseik a BL-ben, de egyenletes jó játékra nem voltak képesek. Nagyon jó teljesítményre lesz szükségünk a győzelemhez. Jó periódusban vagyunk, és az önbizalmunk egyre nagyobb. A Metzingen elleni mérkőzés nagy lökést adott a számunkra, érezzük, hogy az apró változások, amiket bevezettünk egész jól működnek. Egy esetleges szombati győzelem jó pozícióba helyezhet minket a továbbjutás szempontjából.”