EHF Európa-liga: már most hétvégén meglehet a továbbjutás - előzetes

2023 feb 09
1155 Megtekintés
EHF Európa-liga: már most hétvégén meglehet a továbbjutás - előzetes
Elérkeztünk az EHF Európa-liga csoportkörében az 5. fordulójához, szombat este 20:00-kor az ES Besancon Femini együttesét fogadjuk a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. Online jegyvásárlás ITT! 

Helyzetkép

Az egy hónapja elszenvedett kilencgólos (30:21) vereség óta sok minden történt. Az EHF Európa-ligában a szezon talán eddigi legjobb játékával diadalmaskodtunk a BV Borussia 09 Dortmund (27:24) felett, és négy pontot szereztünk a Molde Elite (30:22; 29:32) elleni párharcban. A bajnokságban viszont hiába győztük le az MKC-t (29:28), a Budaörs (19:19) elleni pontvesztés és a Békéscsabától elszenvedett (27:29) hazai fiaskó jócskán árnyalja az összképet. A mögöttünk hagyott 34 napban kilencedik tétmérkőzést abszolváltunk, persze hasonlókép igaz ez csoportellenfeleinkre is. Ilyenkor játszik fontos szerepet a keretek mélysége és a sérülések száma az egyes csapatoknál.

Visszatérve az EHF Európa-liga csoportkörére és annak állására, a képlet roppant egyszerű: a hátralévő két fordulóban még mindenki szerezhet négy pontot, de a Molde Elite már így is biztos kieső. A tabellára nézve megállapíthatjuk, ha szombaton legyőzzük francia riválisunkat, abban az esetben behozhatatlan előnyre teszünk szert, tehát továbbjutunk. Sőt, ebben az esetben hétvégi eredményétől függetlenül a Dortmund is továbbjutna, így az utolsó játéknapon német riválisunk otthonában, egymás ellen dönthetnénk a csoportelsőség sorsáról. Ennyire azonban még ne szaladjunk előre, hiszen ellenkezőleg, vereség esetén a képlet kissé bonyolódhat. Sorsunk és a továbbjutás lehetősége azonban így is a saját kezünkben maradna.

A két csapat első mérőzéséhez képest változás, hogy immáron felépült és bevethető Dounia Andourahim és Dejana Milosavljevic. Utóbbi hetek óta egyre jobb- és gólerősebb formát mutat, ami kulcs lehet szombaton.

Ellenfélmustra

Az ES Besancon Femini csütörtökön érkezett meg Siófokra, Sebastien Mizoule vezetőedző pedig pénteken, a mérkőzés helyszínén tart átmozgató edzést csapatának, mely közel sem mutat olyan jó formát, mint egy hónapja. A BV Borussia 09 Dortmund a párharc mindkét mérkőzésén győzni tudott (27:30; 31:21), a múlt heti tízgólos vereség pedig egészen figyelemfelkeltő volt. Hasonlóan a szerdai Dijon (30:35) elleni bajnoki vereség hazai pályán. Szombati ellenfelünk a legutóbbi öt mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni.

Clarisse Mairot és Sabrina Zazai gólerős támadójátékára viszont így is érdemes lesz figyelni, de nem feledkezhetünk meg Camille Aoustin és Natalia Nosek nevéről sem. Valamint el kell felejtenünk Tonje Lerstad remeklését a gólvonalon, hiszen a norvég kapus volt a kinti vereségünk egyik fő okozója.