EHF Európa-liga: visszavágó Dániában - előzetes

2023 már 23
966 Megtekintés
EHF Európa-liga: visszavágó Dániában - előzetes
Szombat este 20:00-kor az Ikast Handbold vendégeként lépünk pályára az EHF Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján. A mérkőzést a Sport Tv élőben közvetíti.

Helyzetkép

„Szerettünk volna úgy utazni a visszavágóra, hogy a párharc ennél sokkal nyitottabb. Az első mérkőzés azonban nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztük. Tudjuk, hogy az esélyek nem mellettünk szólnak, de nem adjuk fel, a sportban bármi előfordulhat. Becsülettel fogunk küzdeni, hogy elmondhassuk, minden tőlünk telhetőt megtettünk.” – fogalmazott Uros Bregar, csapatunk vezetőedzője.

Csapatunk csütörtökön még a Kiss Szilárd Sportcsarnokban edzett és péntek reggel indul Dániába. A Budapest – Billund útvonalon repülünk, ahonnan Ikast városát – 60 km – busszal közelítjük meg. Este a visszavágónak otthont adó 2500 néző befogadására alkalmas IBF Arénában tart edzést a szakmai stáb, a mérkőzés napján délelőtt pedig edzőtermi átmozgatás szerepel a programban. Az utazó keretből kimaradt Lapos Laura és Török Lilly.

Az IBF Aréna kívülről (Fotó: sportscenterikast.dk)

Ellenfélmustra

Az Ikast Handbold védekezésben és támadásban is végig uralta a két csapat első mérkőzését, mely tízgólos különbséggel zárult. Kasper Christensen együttese megmutatta, hogy miért tartják őket a sorozat favoritjának, egyénileg pedig többek között Jessica Ryde és Ingvild Bakkerud is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. 

Az Ikast szerda este a Ringkobing (21:32) otthonában zárta a dán bajnokság alapszakaszát egy magabiztos győzelemmel, ezzel hangolva az EHF Európa-liga visszavágóra.