Februárban újabb négy meccs és egy sorsolás vár ránk

2019 feb 02
2817 Megtekintés
Februárban újabb négy meccs és egy sorsolás vár ránk
A januári szerda-szombat ritmushoz képest a február egy kicsit lazább lesz, „csupán” két-két meccs vár csapatunkra az EHF-kupában, valamint a bajnokságban. Továbbá esedékes lesz az EHF-kupa bécsi sorsolása, melyet már nagyon várunk.

Nehéz, mozgalmas, ám sikerekkel teli januáron vagyunk túl. A december 30-án vívott MTK elleni bajnokit is figyelembe véve 30 nap alatt 9 tétmérkőzést játszottunk le a bajnokságban, valamint az EHF-kupában. Az említett periódus sok utazással járt, a honi idegenbeli meccsek (Budaörs és Debrecen) mellett megjártuk Németországot és Svédországot egyaránt, most pedig Dániába repülünk.

Egy nyolcmeccses győzelmi szériában vagyunk, melyet februárban tovább görgetnénk. Ennek első állomása a most vasárnapi EHF-kupa összecsapás, melynek tétje nem kisebb, mint a csoportelsősség megszerzése. Hogy ez miért fontos? Nem is feltétlenül a kapható ellenfelek játékereje végett, hanem azért, mert a csoportelsők hazai környezetben vívhatják a negyeddöntők visszavágóit.

Első ízben tehát a Herning-Ikast vendégei leszünk, majd egy héttel később a Metzingen elleni, remélhetőleg már tét nélküli összecsapáson zárjuk az EHF-kupa csoportküzdelmeit. Februárban nem lesz hétközi összecsapás.

A 2019-es naptári év második hónapját két igen fontos bajnoki összecsapással zárjuk, avagy mindkét összecsapás egyben visszavágási lehetőség is lesz. A DKKA-t a bajnokságban legyőztük, de a Magyar Kupa küzdelmeitől ellenük búcsúztunk. A Vác pedig hazai környezetben fricskázott meg bennünket a bajnokságban egy hektikus hajrá után. Ellenük egyébként negyedik meccsünket vívjuk majd idén, hiszen az EHF-kupa 2. selejtezőkörében velük találkoztunk, és oda-vissza nyertünk.

Továbbá a „menetrend” részét képezi az EHF-kupa sorsolása, avagy február 12-én a szövetség bécsi központjában ellenfelet kapunk majd.