Fontos bajnoki rangadó idegenben – előzetes

2020 jan 14
2426 Megtekintés
Fontos bajnoki rangadó idegenben – előzetes
Idegenbe utazunk a K&H női kézilabda liga 13. fordulójában. Szerda esti ellenfelünk a szezon meglepetéscsapatának számító, és remek formát mutató DVSC SCHAEFFLER.

Helyzetkép

Tizenhárom nap leforgása alatt a DVSC elleni lesz az ötödik tétmérkőzésünk. 2020-ban még hibátlanok vagyunk, továbbléptünk a Magyar Kupában, két győzelemmel rajtoltunk az EHF-kupa csoportkörében, a bajnokságban pedig immáron egy hét mérkőzésből álló győzelmi szériát görgetünk magunk előtt. Utoljára a honi pontvadászatban a Mosonmagyaróvár ellen diadalmaskodtunk, és kihasználva a Ferencváros botlását, felléptünk a tabella második helyére, melyet azóta a zöld-fehér rivális egy meccsel többet játszva visszavett. Legutóbb vasárnap léptünk pályára a román Magura Cisnadie vendégeként, és arattunk magabiztos győzelmet az EHF-kupában. Az összesített házi góllövőlistán idő közben Katarina Jezic 70 találattal átvette a vezetést. Szerdai mérkőzésünket az M4Sport.hu internetes felülete élőben közvetíti.

Ellenfélmustra

Köstner Vilmos csapata a bajnoki tabella ötödik helyéről várja a szerdai összecsapást 7 győzelemmel, 3 döntetlennel és 2 vereséggel. Az eredménysor roppant vegyes, hiszen idegenben ikszeltek az Ferencvárossal (30:30), és szintén idegenben győzték le az Érdet (29:33), miközben az MTK-tól 36:33-ra kikaptak. Hazai pályán szorongatta meg őket a Békéscsaba (32:30), valamint pontot rabolt a Hódos Imre Sportcsarnokból a DKKA (24:24). Legutóbb Kisvárdán játszottak január 8-án, egy 28:28-as döntetlent. A bajnoki házi góllövőlistát a 69 gólos Kovács Anna vezeti, megelőzve Bulath Anitát (60).

A DVSC is hasonló sorozatterhelésnek van kitéve, hiszen bejutott az EHF-kupa csoportkörébe, ahol hozzánk hasonlóan két győzelemmel nyitott. Idegenben gyűrték le a török címvédő Kastamonu (30:31) csapatát, a hétvégén pedig a BL-ből kieső cseh Banik Most ellen diadalmaskodtak 36:29-re. A selejtezősorozatot is belevéve Kovács Anna ebben a sorozatban is a legeredményesebb Loki-játékos 25 góllal. Mögötte 21 gólt jegyez a szélső Arany Rebeka, aki a bajnoksággal ellentétben a nemzetközi porondon nagyon él.  

Egymás elleni múlt

A két csapat legutóbbi tíz bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt a DVSC, a mérleg 8 győzelem és 2 döntetlen. Legutóbb 2015 februárjában kaptunk ki egy igen emlékezetes 31:30-as mérkőzésen. Tavaly hazai pályán roppant könnyedén, 35:18-ra nyertünk, és az idegenbeli összecsapás is magabiztos 31:25-ös eredménnyel zárult. A mostani lesz a két csapat 25. bajnoki találkozója. Az eddigi mérlegünk pozitív, 13 győzelem, 2 döntetlen és 9 vereség. Hazai pályán nagyon jól állunk, de idegenben van min javítani, hiszen 4 győzelem és 1 döntetlen mellett 7 vereséget számlálunk.

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC –edző): „A hétvégén hihetetlenül örültem a romániai győzelmünknek. Ritkán fog el ilyen mély érzés, de ennek most komoly oka volt. A hiányzó kulcsembereink ellenére egy még jobb csapatot láttam játszani. Nem gondoltam volna, hogy ennyire jól tudnak reagálni a kialakult helyzetre és a különféle szituációkra. Van bennünk tartalék, és ilyenkor épül csak igazán a kohézió. Megmutatkozott a csapatunkban rejlő erő. A DVSC elleni idegenbeli összecsapás egyszerre lesz nehéz és pikáns. Kiemelt fontossággal bír a mérkőzés, ugyanis idén nincsen fontosabb sorozat a számunkra a bajnokságnál. Egy rettentően jó hangulatú mérkőzésre számítok, hiszen a Debrecen szurkolótábora az egyik legjobb Magyarországon. Ráadásul egy jó csapat lesz az ellenfelünk, mely remek formát mutat. Minden adott ahhoz, hogy egy kiváló mérkőzést lássanak a szurkolók.”