Győr után, Debrecen előtt - előzetes

2020 sze 26
2414 Megtekintés
Győr után, Debrecen előtt - előzetes
A K&H női kézilabda liga 7. fordulójának egyetlen vasárnapi összecsapásán Debrecenbe látogatunk. A mérkőzés a felújított, és nemrég átadott Hódos Imre Sportcsarnokban kerül megrendezésre, az összecsapást pedig a dehir.hu online portál közvetíti élőben.

Helyzetkép

A Győr elleni vereség után rendezni kell a sorokat, miközben egy fontos idegenbeli megmérettetés vár ránk. Vasárnap reggel indulunk Debrecenbe, de nem tart a csapattal Bent Dahl, akinek a felesége beteg. Vezetőedzőnk ezért azonnali hatállyal hazautazott Norvégiába, a szerepkörét pedig segítője Daniel Birkelund veszi át ideiglenesen. Továbbá nem lesz ott az utazó keretben Nerea Pena sem, irányítónk egy családi tragédia miatt hazautazott Spanyolországba. 

Daniel Birkelund (Fotó: Tompos Gábor)

Ellenfélmustra

Köstner Vilmos csapata váratlan, és rossz rajtot vett a 2020/21-es szezonban, így a Mosonmagyaróvár elleni 30:31-es hazai vereség, valamint a Kisvárda elleni 21:18-as fiaskó után a klubvezetés komoly lépésre szánta el magát, és anyagi büntetést helyezett kilátásba a játékosok, valamint a szakmai stáb számára egyaránt. Azóta viszont mind a négy bajnokiját megnyerte a DVSC, mely a Békéscsaba (32:24), az Érd (31:24), valamint a Szombathely (32:24) ellen is magabiztos játékot mutatott. Legutóbb a DKKA (24:23) ellen viszont ismételten szenvedett a Loki, mely végül Kovács Anna vezérletével, és Csapó Kyra védéseinek köszönhetően tudta tovább duzzasztani győzelmi szériáját. Köstner Vilmos nem számíthat a súlyos térdsérülést szenvedő Aleksandra Vukajlovic játékára, akinek a posztjára vissza is hívták Vámosi Pannát a békéscsabai kölcsönjátékból. Legutóbb a DKKA ellen Jelena Despotovic sem volt bevethető, az ő állapotáról nincsen friss hírünk.

A felújított Hódos Imre Sportcsarnok (Fotó: dvsckezilabda.hu)

Érkezők: Aleksandre Vukajlovic (átlövő – Békéscsaba), Ann-Cathrin Giegerich (kapus – Thüringer HC), Csapó Kyra (kapus – DKKA), Bánfai Kíra (jobbszélső – FTC, kölcsön), Hornyák Dóra (irányító – FTC).

Távozók: Oguntoye Viktória (kapus – HC DAC), Karnik Szabina (jobbátlövő – Kisvárda), Bulath Anita (balátlövő – DKKA), Varsányi Nóra (jobbszélső - visszavonult), Szabó Panna (balszélső – Békéscsaba, kölcsönbe), Szabó Dóra (kapus – Békéscsaba, kölcsönbe), Borgyos Panna (irányító – Békéscsaba, kölcsönbe), Vámosi Panna (jobbátlövő – Békéscsaba, kölcsönbe).

Egymás elleni múlt

A párharc legutóbbi tizenegy összecsapásán veretlenek maradtunk, legutóbb 2015-ben kaptunk ki idegenben 31:30-ra, egy igen emlékezetes mérkőzésen. Az idegenbeli mérlegünk viszont ennek ellenére negatív, 5 győzelem, 1 döntetlen és 7 vereség. A mostani lesz a két klub 26. bajnoki találkozása, az eddigi örökmérleg pedig 14 győzelem, 2 döntetlen és 9 vereség az oldalunkról nézve. Hazai pályán legutóbb 2011-ben kaptunk ki a Lokitól, de talán ez most kevésbé fontos. A legutóbbi két bajnokit egyaránt idegenben vívtuk meg, lévén tavaly csak az odavágóra került sor, a visszavágót már nem tudtuk lejátszani a bajnokság beszüntetése végett. 2019 januárjában Mireya Gonzalez vezérletével hatgólos győzelmet arattunk, míg idén januárban egy híján negyven gólt lőttünk, és Joanna Drabik volt a legeredményesebb játékosunk.

Edzői szemmel