Győrbe utazunk – beharangozó

2019 már 29
2890 Megtekintés
Győrbe utazunk – beharangozó
A K&H női kézilabda liga 19. fordulójában Győrbe utazunk a címvédő és egyben listavezető ETO otthonába. A szombati játéknap rangadójának nem mi vagyunk a favoritjai, de a labda gömbölyű, a sportban pedig bármi megtörténhet…

Helyzetkép

Egy olyan bajnoki mérkőzés következik, ahol nem mi vagyunk a favoritok, ám egyben ez lesz a Viborg elleni (EHF-kupa) elődöntős párharc főpróbája is. Hétközi meccsen magabiztosan győztük le a Békéscsabát, ám a szakmai stáb és a csapat dolgát továbbra is apróbb sérülések nehezítik. A mostani mérkőzés kifejezetten érdekes lesz Tomori Zsuzsanna és Estelle Nze Minko számára. A két játékos ugyanis jövőre már a másik csapat mezét viseli majd, ez pedig extra motivációt jelenthet a számukra, hiszen leendő edzőiknek bizonyíthatnak.

Ellenfélmustra

A Győr idén minden sorozatot figyelembe véve veretlen még. A bajnokságban hibátlan mérleget tudnak felmutatni, míg a BL-ben a csoportkört és a középdöntős kvartettet is vereség nélkül tudták le 14 győzelemmel, és 2 döntetlennel a Ferencváros ellen. Az Odense elleni negyeddöntős párharcra készülnek, miközben Oftedal, Pintea és Hansen bekerült a sorozat álomcsapatába. Nemrég a Ferencváros ellenében megnyerték a Magyar Kupát, a keretből pedig kár lenne bárkit is külön kiemelni, ugyanis az ETO ereje a csapategységben nyilvánul meg.

Danyi Gábor csapata hétközi meccsen verte idegenben a Vácot, mely egy félidőn át jól tartotta magát, majd végül 27:35-ös vereséget szenvedett az éllovas ellenében.

Egymás elleni múlt

A mostani lesz a két csapat 20. találkozása a magyar élvonalban. Az egymás elleni mérleg roppant egyoldalú, hiszen még sohasem sikerült a pontszerzés a Győr ellen. Hazai pályán 10, idegenben pedig 9 alkalommal szenvedtünk vereséget. A legközelebb a Dalmose-csapat állt a bravúrhoz, még 2015. szeptember 5-én idegenben, amikor is végig meccsben voltunk az új Audi Arénában, ám végül 29:26-ra alulmaradtunk.

A két csapat őszi meccsén hazai környezetben rengeteg hibával kézilabdáztunk, így a Győr hamar ellépett, és az első játékrészben eldöntötte az érdemi kérdéseket. A hajrában sikerült tízen belül maradnunk, a zárkózási kísérleteinket azonban ellenfelünk könnyen elfojtotta

Edzői szemmel

Danyi Gábor (edző – Győri Audi ETO): „A Siófok alapfelállása roppant erős, ám úgy gondolom, hogy csapatként mi sokkal előrébb járunk. A sikerünk kulcsa a csapategységben rejlik. Természetesen nagyon alaposan felkészültünk belőlük, szombaton pedig megpróbáljuk magunkból kihozni a legjobbat.”

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Szeretnénk egy jó mérkőzést abszolválni szombaton. Ennek kapcsán az első és legfontosabb dolog, hogy nagyon jó, és hatékony védekezést rakjunk a pályára. Bátran kell kézilabdáznunk, és a saját játékunkat kell játszani. Mindig érdekes dolog a világ legjobb csapata ellen pályára lépni, ez most sem lesz másként.”

Épül a jövő évi csapat – Transzfer térkép