Hétközi mérkőzéssel folytatjuk idegenben - előzetes

2020 sze 08
1464 Megtekintés
Hétközi mérkőzéssel folytatjuk idegenben - előzetes
A K&H női kézilabda liga 2. fordulójában Szombathelyre utazunk. A mérkőzés szerda este az Aréna Savaria parkettjén kerül megrendezésre, a találkozót a hazai klub élőben közvetíti.

Helyzetkép

A jól sikerült bajnoki rajt mellett a játék egyes elemei, de legfőként a helyzetkihasználás még hagyott némi kívánnivalót maga után. A maródiak listáján viszont már csak két játékost találunk Mazák-Németh Csilla, valamint Tóth Gabriella személyében, aki a múlt héten, sikeres térdműtéten esett át, és várhatóan októberben vissza is térhet. Ez egyben azt is jelenti, hogy Andrea Kobetic és Simone Böhme újra játékra alkalmas állapotban van, és ott lesz az SZKKA elleni mérkőzéskeretben. Időközben Laura van der Heijden is visszatért Magyarországra, és a protokollnak megfelelően a kötelező hatósági házi karanténban várja teszteredményeit.

Ellenfélmustra

Szombathelyen sikerült egyben tartani a tavalyi újonc gárda gerincét, mely 18 forduló alatt 13 pontot gyűjtött (6 győzelem, 1 döntetlen és 11 vereség, 466:558-as gólarány), és biztos bennmaradó helyen állt a 2019/20-as szezon leintésekor. A klub viszont nem tudta megtartani egyik leggólerősebb játékosát Dijana Jovetic személyében, akinek a helyére  jött a korábbi győri szélső Orbán Adrienn. Az érkezők között találjuk továbbá az ex-siófoki Marija Agbabát is.

Érkezők: Orbán Adrienn (jobbszélső – Kisvárda), Balogh Judit (kapus – Békéscsaba), Marija Agbaba (jobbátlövő – Jagodina), Wald Kíra (balszélső – Siófok KC, kölcsön), Csapó Kincső (kapus – Siófok KC, kölcsön).

Távozók: Gadányi Maja (kapus – Kozármisleny), Sipeki Flóra (kapus – Budaörs), Dijana Jovetic (jobbszélső – ?), Mayer Maja (balszélső – visszavonult), Sárosi Nanetta (balszélső – Euronovex USE)

A vezetőedző, Marosán György számára azonban a legnagyobb fejtörést a balszélső Csire Fanni, valamint a kapuvédő Balogh Judit sérülése, hosszan tartó kiválása okozta. A klubvezetésnek gyorsan kellett reagálnia, így került képbe két fiatal játékosunk, Csapó Kincső és Wald Kíra, akiket az idei szezonra kölcsönadtunk az SZKKA-nak. 

Ami a bajnoki rajtot illeti, pont nélkül maradtak a szombathelyiek, miután egy végig szoros mérkőzésen, 24:23-ra alulmaradtak a DKKA vendégeként. A nyolcgólos Gorilska Liliia mögött a második legeredményesebb SZKKA játékos a debütáló Wald Kíra volt öt találattal.

Egymás elleni múlt

A két klub korábban az élvonalban a 2019/20-as szezonig nem találkozott. Ahogyan tavaly, úgy idén is a 2. fordulóban találkozik először a két klub, akkor a történelmi első összecsapás a Kiss Szilárd Sportcsarnokban 40:21-es végeredménnyel zárult. Az első, szeptemberi összecsapás után aztán októberben egy előrehozott mérkőzés keretein belül a bajnoki visszavágót is lejátszottuk.  A két csapat között pedig ismételten nagy különbség mutatkozott.

Edzői szemmel

Bent Dahl (vezetőedző – Siófok KC): „Egy nagyon lelkes, fiatal csapat otthonába látogatunk. Biztos vagyok benne, hogy szeretnék megnehezíteni a dolgunkat, komolyan kell vennünk a mérkőzést. Koncentrált és dinamikus kézilabdát várok, valamint sokkal jobb helyzetkihasználást, mint hétvégén az Érd ellen. Az edzéseken jól mozgott a csapat, bízom benne, hogy ezt a fajta munkát Szombathelyen viszont látom. A maródiak listája szűkült, újabb két játékosra számíthatok. Ez kifejezetten jó hír, hiszen nincs sok időnk, egyénileg és csapatszinten is hamarosan meg kell közelíteni a csúcsformát.”