Jön az év első bajnokija – beharangozó

2019 jan 01
2370 Megtekintés
Jön az év első bajnokija – beharangozó
Az MTK ellen zártuk, és a Mosonmagyaróvár ellen nyitjuk az újévet a K&H női kézilabda liga 11. fordulójának szerdai meccsén. Ez a találkozó egyben az Ikast elleni nemzetközi kupanyitány főpróbája is.

Helyzetkép

Nem várt eredményt hozott legutóbb az MTK Budapest elleni bajnoki, csapatunk gyakorlatilag tálcán nyújtott egy pontot ellenfelének. Támadójátékban gyakorlatilag csak Andrea Kobetic tudott olyat alkotni, amire bólinthattunk, első félidei védekezésünk pedig a minimálisan elvárható szintet sem érte el, hiszen 17 gólt kaptunk.

Kimondható tehát, hogy visszaütött az Eb-szereplés (nyolc játékosunk volt érintett), és az, hogy a keret csupán december 27-én találkozott először teljes létszámban 40 nap után. A legutóbb a Lada HC ellen látott formának, és kiemelkedő kézilabdának nyomát sem láthattuk, így a feladat adott: Újra formába lendülni, lehetőleg újabb meglepetések nélkül…

Pillanatkép az MTK elleni iksz után...

Ellenfélmustra

A Mosonmagyaróvár újonca az NB I-nek, hiszen tavalyelőtt háromévnyi tagság után búcsúztak az élvonaltól. A 2017/18-as szezonban 25 győzelemmel és mindössze 1 vereséggel nyerték meg az NB I/B nyugati csoportját a NEKA-t megelőzve. Ellenfelünk célja a bennmaradás, melynek érdekében a téli szünetben újabb lépéseket tettek.

A nyáron érkező játékosok mellé két új, illetve régi-új játékos érkezett az Európa-bajnokság ideje alatt. Katona Flóra a csapat korábbi jobbszélsője Kisvárdáról tért vissza, Simona Szarkova pedig Norvégiából érkezett. A 26 esztendős szlovák válogatott balátlövő a felkészülési meccseken jelezte, hogy személyében gólerős játékossal bővült az újonc kerete. A Kispest ellen Szarkova 6, míg Katona 5 gólt jegyzett.

A Mosonmagyaróvár két téli igazolása Katona Flóra és Simona Szarkova

A bajnokságban eddig 2 győzelem mellett 7 vereség tarkítja a mérleget, ám a csapat még mindig áll a magyar Kupában, ahol az 5. fordulóban a Győrrel játszanak majd. Legutóbbi továbbjutásuk az Alba Fehérvár ellen a bravúrkategóriába tartozott. Vendégünk vereségből érkezik Siófokra, ugyanis december 29-én a Váctól kaptak ki 28:17-re. A meccs után Farkas Veronika úgy fogalmazott: „Magunknak is csalódást okoztunk…”

Egymás elleni múlt

A két csapat eddig 6 bajnoki mérkőzést játszott, melyen 5 SKC győzelem és 1 döntetlen született. A párharcban még nyeretlen a Mosonmagyaróvár, mely eddigi egyetlen pontszerzését újoncként hazai pályán jegyezte. A 2014. október 14-én lejátszott első egymás elleni meccs 25:25-ös döntetlent hozott. A felek legutóbb tavaly a Magyar Kupában találkoztak, akkor 21:32-re nyertünk és jutottunk tovább idegenben.