Óriási bravúr! – Ott vagyunk a vasárnapi döntőben…

2021 máj 08
1422 Megtekintés
Óriási bravúr! – Ott vagyunk a vasárnapi döntőben…
Elképesztő izgalmakat hozott az EHF European League elődöntője, avagy heroikus küzdelemben, ember feletti teljesítményt nyújtva, 31:31-es rendes játékidő után hosszabbításban győztük le ellenfelünket. A Herning-Ikast Handbold elleni siker azt jelenti, hogy ott vagyunk a vasárnapi fináléban, és adott a címvédés lehetősége.

1. félidő: Ellenfelünk hatalmas tempót diktálva kezdett, és 5:4 után többek között Sabine Englert védéseinek köszönhetően egy 0:4-s sorozattal fordított (5:8). A 14. percben 9:12-nél Zdravko Zovko kért időt, ugyanis a dánok gyakorlatilag átrohantak rajtunk. Gyors gólokat szereztek, védekezésben nem találtuk az ellenszert, ráadásul a gólvonalon sem jöttek a védések. Az időkérés után megnyitottuk a védekezésünket, és 12:13-ra zárkóztunk, de az egyenlítés elmaradt. Helyette a Herning-Ikast lépett el újból, így 13:17-nél Zdravko Zovko második idejét is kikérte.

Ezt követően ellenfelünk támadásban teljesen megtorpant, így az első játékrész hajrájában 16:17-nél Kasper Kristensen is időt kért. A 28. percben aztán Gnonsiane Niombla előbb egalizált, majd egy 5:0-s széria zárásaként a vezetést is megszerezte (18:17). A dánok gólképtelensége nyolc percen át tartott, ezt törte meg végül Helene Fauske nem sokkal a szünet előtt (18:18). Az első játékrészt végül Simone Böhme találata zárta, így fordulhatott elő, hogy az első húsz perc nehézségei ellenére mégis egygólos előnnyel vonulhattunk a szünetre (19:18).

2. félidő: A fordulást követően a Herning-Ikast fordítani tudott, 20:18 után egy 1:5-ös szériával folytatódott az elődöntő (21:23). Támadásban Naja Kristensen, Stine Skogard és Ingvild Bakkerud is sok gondot okozott, ellenben Helene Fauske „vitorlájából” egészen jól kifogtuk a szelet. Védekezésben a csapat és Szikora Melinda fokozatosan egymásra talált, ez pedig kulcsfontosságú volt. A 43. percben 22:23-as állásnál Szikora Melinda dupla bravúrt mutatott be, a ziccer utáni kipattanót követő lövést is megfogta, mire a túloldalon Camille Aoustin egalizált (23:23).

Ezt követően támadásban rengeteget rontottunk, sok volt az eladott labda és a technikai hiba, a csapaton kiütköztek a fizikális fáradtság első komolyabb jelei. De sikerült átlendülni a holtponton, Tamara Horacek például nagyszerű cserének bizonyult. A két csapat fej-fej mellett haladt, gólra gól volt a válasz, de mégis végig mi futottunk az eredmény után, ami hatalmas mentális terhet rótt a csapatra. A 48. percben 25:26-nál Szikora Melinda újabb bravúrjai kellettek ahhoz, hogy egyáltalán mérkőzésben maradjunk. Az 52. minutumban nem sokkal Kasper Kristensen időkérése után a vezetés megszerzéséért is támadhattunk, de egy eladott labda után mégis a dánok jutottak újra lélegzetvételnyi előnyhöz (27:28). 

Az 56. percben 29:29-nél aztán előbb Szikora Melinda védett nagyot Ingvild Bakkerud lövésénél, majd Naja Kristensen dobott mellé egy ziccert, ami után Tomori Zsuzsanna talált a hálóba (30:29). Sokáig azonban nem örülhettünk, Simone Petersen gyorsan egalizált, sőt 23 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Naja Kristensen úgy tűnt, hogy győzelmet érő gólt lőtt (30:31). De nem így lett, sikerült ugyanis kiharcolni egy időntúli hétméterest, melyet Tóth Gabriella magabiztosan értékesített, és így jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás. (31:31).

Hosszabbítás: A lélegzetvételnyi szünet után mi kezdtünk jobban, Szikora Melinda kétszer is bravúrral hárított, miközben Tóth Gabriella és Tamara Horacek is gólt szerzett (33:31). Vilde Johansen révén azonban jött a válasz, ráadásul a 65. percben Helene Fauske is értékesített egy büntetőt (33:33). Ennél viszont még nagyobb gond volt az, hogy Gnonsiane Niombla összeszedett egy kétperces kiállítást, így az utolsó öt percnek emberhátrányban futottunk neki. A dánok keze azonban megremegett, Tomori Zsuzsanna pedig a hátára vette a csapatot, és emberhátrányban lőtt két gólt (35:33). Végül Stine Skogard még szépített, de Tamara Horacek hetedik gólja mindent eldöntött, így készülhetünk a Nantes Atlantique elleni vasárnapi fináléra (36:34).