Szomszédvári rangadó – előzetes

2021 jan 29
1814 Megtekintés
Szomszédvári rangadó – előzetes
Szombaton a K&H női kézilabda liga 17. fordulójának keretein belül Székesfehérvárra utazunk, és az Alba Fehérvár KC vendégeként folytatjuk a bajnoki küzdelmet.

Helyzetkép

Hosszú idő után lélegzetvételnyi szünethez jutott csapatunk, mely a romániai győztes kitérő után egész héten az Alba Fehérvár elleni bajnokira készülhetett. A mögöttünk hagyott egy hónapból remekül jöttünk ki, hiszen a bajnokságban legyőztük a DVSC (35:33) mellett a Kisvárda (27:19), valamint a Boglári Akadémi-SZISE (33:21) legjobbjait is. Az EHF European League D-csoportját pedig féltávnál vezetjük. A KC Kuban (28:28) elleni döntetlen után ugyanis fölényes győzelmet arattunk a Fleury Loiret (24:35) otthonában. Legutóbb pedig a HC Dunarea Braila (25:27) vendégeként diadalmaskodtunk. Szombaton pedig arra készülünk, hogy egy újabb győzelemmel koronázzuk meg januári teljesítményünket. A mérkőzést a hazai klub hivatalos youtube-csatornája élőben közvetíti.

Ellenfélmustra

Hétközi győzelemmel hangolt a szombati mérkőzésre az Alba Fehérvár, mely hazai pályán magabiztosan győzte le a sereghajtó Békéscsabát (35:28). Ez volt a székesfehérvári klub negyedik bajnoki győzelme az eddig lejátszott tizenegy bajnokiból. A szezon nem indult jól az FKC számára, így 1 győzelem és 5 vereség után szeptember végén Deli Rita le is mondott a vezetőedzői posztról. Helyét az a Józsa Krisztián vette át, akinek a debütálására egészen december végéig várni kellett, ugyanis a járványhelyzet rendre közbeszólt. Azóta viszont felfelé ívelő pályát mutat az Alba Fehérvár, mely három mérkőzést (Kisvárda 21:22; Szombathely 35:22; Békéscsaba 35:28) is megnyert két vereség mellett (Győr 44:21; Kisvárda 25:27).

Az FKC legeredményesebb játékosa az 54 gólos ex-siófoki átlövő Triscsuk Krisztina, aki egyben a csapat elsőszámú hétméteres lövője (29/24). Akciógólok tekintetében viszont nála is eredményesebb Afentaler Sára (34). A gólvonalon pedig megtaláljuk az Európa-bajnokság egyik horvát „felfedezettjét” Tea Pijevic személyében.

Egymás elleni múlt

Az Alba Fehérvár KC ellen játszottuk eddig a legtöbb élvonalbeli mérkőzést. A mostani lesz a két csapat 31. összecsapása az NB I-ben. Az eddigi mérleg 18 győzelem, 1 döntetlen és 11 vereség a szempontunkból nézve. Az idegenbeli mutatónkon viszont van mit javítani, hiszen 5 győzelem és 1 döntetlen mellett 8 vereséget számlálunk.

A párharcban az utóbbi években dominálunk, a legutóbbi hét mérkőzésen veretlenek maradtunk. Legutóbb 2017. március 11-én tudott nyerni az Alba Fehérvár hazai pályán 27:26-ra. A tavalyi szezonban csak a párharc egyik mérkőzését abszolváltuk, azt viszont nagyon simán, 40:15-re megnyertük. A két csapat őszi mérkőzése hasonlóan nagy különbséget hozott.

Edzői szemmel

Zdravko Zovko (Siófok KC – vezetőedző): „Egy nehéz mérkőzésre számítok, mivel az Alba Fehérvár egyre jobb formát mutat. Vannak rutinos, korábbi válogatott játékosaik, mint például Triscsuk és Temes, de a fiatalos lendület is megvan, hiszen olyan tehetséges kézilabdázóik vannak, mint Afentáler, vagy éppen Gerháth. Az elmúlt hetekben megvolt a ritmus, és jó formában vagyunk, de összességében ez egy nehéz időszak is ilyenkor. Ráadásul vannak sérült játékosaink, pontosan nem is tudjuk még, hogy hogyan fog kinézni a holnapi utazó keret. Motiváltan fogunk pályára lépni, hiszen nagyon fontos két pont vár ránk Székesfehérváron.”