Újra a fővárosba látogatunk – előzetes

2019 ápr 26
1544 Megtekintés
Újra a fővárosba látogatunk – előzetes
A K&H női kézilabda liga 23. fordulójában, szombaton ismételten a főváros felé vesszük az irányt. Az ellenfél az az MTK Budapest lesz, mely az ősszel borsot tört az orrunk alá.

Helyzetkép

Klubtörténeti sikert értünk el hét közben a Ferencváros legyőzésével, a bravúrpontok pedig egy lépéssel közelebb hozták a dobogó legalsó fokát. Az Érd így már csak kétpontos előnyben van, sorsolásuk pedig papíron nehezebb. Találkoznak még a Ferencvárossal, és ha nem borul a papírforma, akkor beérhetjük riválisunkat pontszámban. Onnantól pedig az egymás elleni oda-visszavágós eredményt tekintve mi vagyunk a jobbak.

A zöld-fehérek ellen elért bravúrnak viszont csak akkor lesz igazi értéke, ha soron következő mérkőzéseinket egytől egyig hozni tudjuk. Ennek első állomása a szombati MTK Budapest elleni összecsapás, mely egyben az idegenbeli EHF-kupa döntő főpróbája is lesz. Sérülés miatt Estelle Nze Minko továbbra sem áll Tor Odvar Moen rendelkezésére.

Ellenfélmustra

Matematikailag még nem jelenthető ki az MTK Budapest bennmaradása, ám a tabellára és a riválisok hátralevő meccseire tekintve borítékolható, hogy jövőre is az élvonal tagja lesz Golovin Vlagyimir együttese. A fővárosi kék-fehér alakulat ráadásul egész jó formában van, hiszen egy hete 27:27-es döntetlent értek el a Vác otthonában, előtte pedig 26:24-re legyőzték a DKKA-t.

Az MTK legeredményesebb játékosa a 149 gólt jegyző válogatott átlövő, Karnik Szabina, aki ezzel az összesített góllövőlista negyedik helyezettje. Mögötte egyaránt 78 találatot jegyez Dakos Noémi és Termény Rita.

Karnik Szabina

Egymás elleni múlt

A mostani lesz a két csapat 12. találkozása az élvonalban. Az eddigi örökmérleg 11 meccs, 8 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség a szempontunkból nézve. Az utóbbi években, több ízben is borsot tört az orrunk alá az MTK, avagy az Elektromos Csarnokban hagytunk néhány értékes pontot, és ha nyertünk is, többnyire csak nyögvenyelősen.

Hibátlan hazai mérlegünket az ősszel vesztettük el, a 7 gólig jutó Karnik Szabina vezérletével ugyanis 22:22-es döntetlent ért el a Kiss Szilárd Sportcsarnokban az MTK Budapest. A mérkőzés utolsó négy gólját mi szereztük, a mérkőzés alakulását nézve pedig számunkra volt hízelgő a döntetlen. Az őszi összecsapásról bővebben ITT!

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (edző – Siófok KC): „Nagyon nagy dolog a Ferencváros legyőzése, de ez csak akkor ér valamit, ha a hátralevő meccseinket egytől egyig megnyerjük. Fontos mérkőzés következik, ahogyan a többi is az lesz. Komolyan kell vennünk az MTK-t, hiszen ősszel láthattuk, és a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, hogy milyen jó teljesítményre képesek.”

Friss hír, hogy megvan az EHF-kupa fináléjának két időpontja, jegyértékesítés és további részletek ITT!