Romániába utazunk, féltávhoz ér a csoportkör – előzetes

2021 jan 22
1425 Megtekintés
Romániába utazunk, féltávhoz ér a csoportkör – előzetes
Féltávhoz ér az EHF European League csoportköre, szombaton a román HC Dunarea Braila otthonában lépünk pályára.

Helyzetkép

A Fleury elleni magabiztos győzelmet követően csapatunk kedden landolt Budapesten, és a hajnali órákban ért vissza Siófokra, ahol egy kiadós pihenés után megkezdte a felkészülést a csoportkör utolsó odavágójára. Sok időnk azonban nem volt, hiszen ma reggel már útra is keltünk. A pénteki nap folyamán Bécsből Bukarestbe repülünk, ahonnan busszal közelítjük meg a román fővárostól 200 kilométerre fekvő Brailát. Zdravko Zovko és a szakmai stáb még az esti órákban tart majd egy átmozgató edzést a helyszínen, lévén szombaton a reggeli órákban erre már nem lesz lehetőség a kora délutáni kezdés miatt.

Az utazó keret teljes egészében megegyezik a Fleury ellen látottakkal. Nincs tehát Andrea Kobetic, horvát átlövőnk továbbra is rehabilitációs munkát végez. A HC Dunarea Braila elleni mérkőzés, illetve annak eredménye roppant fontos, vízválasztó lehet féltávhoz érve. A szombati mérkőzést a Sport Tv élőben közvetíti.

Ami a csoport állását illeti, a Fleury két verséggel, ha ki nem is szállt a versenyből, de nagyon nehéz helyzetbe került. A hétvégi mérkőzésük sok mindenről dönt. Kérdés, hogy képesek-e meglepetést okozni a két döntetlennel kezdő HC Kuban ellen? A csoport élén egyelőre pontegyenlőség van csapatunk és a HC Dunarea Braila között, de jelen helyzetben mi vagyunk elől a Franciaországban szerzett pozitív gólaránynak köszönhetően. Ahhoz, viszont, hogy az odavágók után is ott maradjunk, szombaton nyernünk kell Romániában. 

Ellenfélmustra

A sorsolás után ellenfélmustra rovatunkban részleteibe menően bemutattuk a HC Dunarea Braila múltját és jelenét, megpróbáltunk összeszedni minden fontos információt, amit a román klubról tudni érdemes. De mi történt azóta? Milyen formában lévő csapattal kell megmérkőznünk szombaton?

Ellenfelünk eddig mindössze 7 bajnoki mérkőzést abszolvált, a mérlegük pedig 4 győzelem és 3 vereség, amivel jelenleg csupán a hatodikak a tabellán. A Zalau (27:26) elleni idegenbeli vereség nem mutat jól, ahogyan a Baia Mare (19:26) ellen hazai környezetben elszenvedett fiaskó sem. Neven Hrupec csapata január 13-án, 63 nap után játszott újra bajnoki mérkőzést, mely a Bistrita (32:25) otthonában egy újabb nem várt vereséggel zárult. De vajon melyik a Dunarea Braila igazi arca? A nemzetközi porondon ugyanis mindeközben jól szerepel a gárda. A főtáblára kerülésért oda-vissza verték azt a Viborgot, mely jelenleg a bombaerős dán bajnokság egyik favoritja, illetve jól kezdték a csoportkört is. Bár a Lacrabere nélkül felálló Fleury (29:27) elleni győzelem azért csalóka lehet, ahogyan a HC Kuban (25:25) elleni pont is, hiszen 20:24-nél kis túlzással a zsebükben volt a meccs, de az oroszok egy nagy hajrával pontot mentettek.

Egy biztos, hogy a jobbátlövő Marina Dmitrovic játéka, illetve annak hatástalanítása kulcsfontosság lesz szombaton. Ahogyan az is, hogy a csoportkört remekül kezdő fehérorosz balátlövő, Maria Kanaval milyen napot fog ki. Mindemellett komoly potenciál rejlik a jobbszélső Aneta Udristioui játékában is. Őt a román válogatottból, és a CSM Bucurestiből is jól ismerhetjük.

Edzői szemmel

Zdravko Zovko (Siófok KC – vezetőedző): „Két mérkőzés után három ponttal állnak, csakúgy, mint mi. Egy jó csapatról beszélünk, mely fiatal és tapasztalt játékosok egyvelegéből áll össze. Marina Dmitrovic, Aneta Udristioiu és Maria Kanaval játékára is figyelnünk kell majd, de nem csak belőlük készültünk. Egy ilyen sorozatban minden mérkőzés más és más, így mi is izgatottan tekintünk minden egyes új kihívásra. Szeretem az ilyen időszakokat, hiszen most megvan a ritmus. A folytonosság egy nagyon fontos dolog. Egyre jobb állapotban vagyunk, abban bízom, hogy ott tudjuk folytatni szombaton, ahol a Fleury ellen abbahagytuk. Andrea Kobetic továbbra sem lehet velünk, még nincs játékra kész állapotban, így ezt a feladatot is nélküle kell megoldanunk.”