„Túra” a viharsarokban - beharangozó

2018 okt 06
1468 Megtekintés
„Túra” a viharsarokban - beharangozó
Vasárnap este Békéscsabán játssza soron következő bajnoki mérkőzését csapatunk a Siófok KC, mely már szombaton elutazott, így a távolság, és a vele járó fáradtság nem okozhat gondot. Egyértelmű célunk a győzelem megszerzése, de nem becsülhetjük le ellenfelünket. A mérkőzést klubunk hivatalos youtube csatornája élőben közvetíti, tartsanak velünk!

Helyzetkép

A válogatott szünet előtti időszakban legyőztük a DVSC, a DKKA, valamint az Érd csapatát, viszont vereséget szenvedtünk hazai pályán a Vác ellen. Összegző cikkünkért (KATT)! A válogatott szünet komolyan érintette csapatunkat, hiszen 11 játékosunk is meghívót kapott hazájába. Érdekesség, hogy a nívós Golden League torna mind a négy válogatottjába adtunk játékost. Szerencsére mindenki egészségesen tért vissza, a csapat készen áll a folytatásra. Az októberi menetrend roppant feszített, és tempós lesz, szeretnénk mind a bajnokságban, mind pedig az EHF-kupában jól, és eredményesen szerepelni.

Békéscsabán is győzelmet ünnepelnénk

Ellenfélmustra

Nincsen könnyű helyzetben csapatunk korábbi edzője, a Békéscsaba trénere Horváth Roland, hiszen a nyáron kulcsjátékosok sora távozott soros ellenfelünktől. Érzékeny veszteség volt a tavalyi házi gólkirálynő Jovana Kovacevic (137 gól) elvesztése, de Szarka Adrienn, Györkös Rebeka, és Mihálffy Adrienn távozása is komoly űrt hagyott maga mögött. A keret roppant szűk, így a vezetőedző lehetőségei is behatároltak. A Budaörs elleni győzelemmel jól indult a számukra a szezon, azóta viszont sorra jöttek a nagyobbnál nagyobb vereségek. Pozitívum, hogy a nyáron sikerült Walfisch Mercédesz és Aleksandra Vukajlovic megtartása. Ketten együtt 60 gólt vállaltak csapatuk eddigi 121 találatából eddig idén. Ha a bennük rejlő támadópotenciált sikerül hatástalanítani, akkor nem lehet gond. Kimondva, vagy kimondatlanul, ellenfelünk az idei szezon egyik fő kiesőjelöltjének számít, de egy meccsen bármi megtörténhet. Ha valaki, akkor ezt mi Siófokiak jól tudjuk…

Érkezők: Balogh Judit (kapus - Kisvárda), Binó Boglárka (kapus – Győr), Marija Agbaba (jobbátlövő – HC Gomel), Sandra Radovic (balátlövő – Ankara)

Távozók: Szarka Adrien (balszélső – Alba), Györkös Rebeka (kapus – Alba), Jovana Kovacevic (átlövő – Érd), Farkas Kata (jobbátlövő – FTC), Mihálffy Adrienn (balátlövő – MTK), Tamara Popovic (kapus - ?), Pintér Zsanett (beálló - ?)

1. forduló: Békéscsaba – Budaörs 31:29
2. forduló: DVSC – Békéscsaba 37:25
3. forduló: FTC – Békéscsaba 36:21
4. forduló: Békéscsaba – DKKA 23:30
5. forduló: Vác – Békéscsaba 43:21

Tavaly Böhme főszerepet vállalt a Békéscsaba elleni meccseken

Egymás elleni múlt

A mostani lesz a két csapat 25. bajnoki összecsapása, az eddigi örökmérleg siófoki szempontból 14 győzelem, 3 döntetlen és 7 vereség. A Balaton-partján még soha nem tudott nyerni a Békéscsaba, 12 meccsen 10 hazai siker és 2 döntetlen született. Ami az idegenbeli összesítést illeti, ebből adódóan jobb vasárnapi ellenfelünk. A viharsarokból eddig 4 alkalommal távoztunk győztesen, 1 döntetlen és 7 vereség mellett. Remélhetőleg vasárnap meglesz az ötödik is.

Tavaly háromszor is megmérkőztünk velük, előbb hazai környezetben, akkor még a Beszédesben 39:29-re nyertünk. Azon a meccsen Nze-Minko 11 találatig jutott, francia kiválóságunk remek formában játszott. A két bajnoki közé ékelődött a felek Magyar Kupa párharca, mely 30:30-as döntetlennel ért véget. Meleg volt a pite, de a szabályok értelmében mi jutottunk vendégcsapatként a budapesti négyes döntőbe. Az akkori továbbjutás kis híján elúszott a 36. percben, amikor Nze-Minko kipontozódott. Végül Jezic 8 találata mellett, Böhme, Geiger és Ferenczy góljai kellettek. Legutóbb tavasszal is mi voltunk idegenben, és szintén megizzadtunk a sikerért. A félidőben még 18:16-ra a hazaiak vezettek, onnan sikerült fordítanunk 33:31-re. Ekkor Böhme vállalt főszerepet a maga 10 góljával, Such Nelli pedig súlyos térdsérülést szenvedett a találkozó első harmadában. Kiváló szélsőnk felépülése azóta is tart, remélhetőleg januárban már visszatérhet, és bizonyíthat.

Csapatunk korábbi vezetőedzője Horváth Roland nem túl bizakodó

Edzői szemmel  

Horváth Roland (edző – Békéscsaba): „Tisztában vagyok azzal, hogy egy milyen erőt képviselő Siófok érkezik most hozzánk. Csapatunk jelenleg nem áll olyan szinten, hogy meglepetést tudjon okozni ezeken a meccseken úgy, mint tavaly. Sajnos kevesen vagyunk…! A hibáinkat próbáljuk javítgatni azokra a mérkőzésekre, melyek a szempontunkból igazán fontosak lesznek.”

Tor Odvar Moen (edző – Siófok): „Egy nagy sorozat első állomása a békéscsabai vendégszereplés. Annak ellenére, hogy a tabella alsó felében van ellenfelünk, nem szabad lebecsülnünk őket. Tudom, hogy hazai pályán, hazai közönség előtt veszélyesek lehetnek. Ehhez mérten készültünk a héten. Ami az én lányaimat illeti, nagyon jó és kemény edzésmunkát végeztünk az elmúlt napokban a válogatott hét után. Szerencsére mindenki egészségesen tért vissza. Sok meccs vár ránk októberben, és csak lépésről lépésre haladhatunk, mindig csak a soron következő meccs a lényeg. A győzelemért utazunk Békéscsabára, más nem is lehet a cél!”