A Győr ellen folytatjuk – előzetes

2021 ápr 23
1080 Megtekintés
A Győr ellen folytatjuk – előzetes
Szombaton, a K&H női kézilabda liga 19. fordulójának keretein belül a Győri Audi ETO KC otthonába látogatunk. A két csapat bajnoki mérkőzését a hazai klub a hivatalos youtube-csatornáján élőben közvetíti.

Helyzetkép

„A hét második felében mindenki visszatért a válogatottból, így az elmúlt napokban már együtt készültünk. A Győr elleni mérkőzések hozzák magukkal a motivációt, de úgy gondolom, hogy ezt a párharcot most nem nevezhetjük rangadónak. A realitás talaján kell maradnunk, és fel kell készülnünk a sok nehézség közepette a májusi megmérettetésekre. Mind a Final 4-ra, mind pedig a bajnoki hajrára. Sajnos Andrea Kobetic mellett Tóth Gabriella és Tamara Horacek sincsen játékra kész állapotban, és a fiatalok között is van sérült. Ha a helyén tudjuk kezelni ezt a párharcot, akkor az nagyban segítheti a felkészülésünket, hogy elérjük a legjobb formánkat az említett időszakra nézve.” – fogalmazott Zdravko Zovko, csapatunk vezetőedzője.

Ellenfélmustra

Danyi Gábor együttese minden sorozatot figyelembe véve a 2020/21-es szezonban még veretlen. Az ETO legutóbb 2020 januárjában pont ellenünk szenvedte el legutóbbi vereségét. A bajnokságban az ősz folyamán 33:27-re legyőzték a Ferencvárost, így jelenleg hibátlan mérleggel vezetik a K&H női kézilabda ligát. A BL-ben pedig készülhetnek a Final 4-ra, miután kettős győzelemmel, 54:40-es összesítéssel búcsúztatták a Buducnost gárdáját. Az elődöntőben az a Brest Betagne lesz az ellenfelük, mely a csoportkör során kétszer is jó volt ellenük egy döntetlenre. A Győr a válogatott szünet után a héten, pontosabban szerdán pótolta a 16. forduló elmaradt mérkőzését az Érd (26:38) ellen idegenben. Minden sorozatot figyelembe véve a csapat házi góllövőlistáját Estelle Nze-Minko vezeti 169 góllal. Őt követi Veronica Kristiansen (151), illetve Stine Oftedal (146).

Egymás elleni múlt

A két csapat eddig 23 mérkőzést vívott egymással a magyar élvonalban. A párharc mérlege 1 győzelem és 22 vereség a szempontunkból nézve. Idegenben még sohasem szereztünk pontot, ám az elmúlt években többször is szoros mérkőzésre késztettük a Bajnokok Ligája címvédőjét.

Tavaly Győrben nagyon közel álltunk a bravúrhoz, de végül Estelle Nze-Minko vezérletével 27:24-re nyert az ETO. A tavaszi visszavágón azonban óriási meglepetést okoztunk, és történetünk során először, 34:29-re legyőztük a Győrt. Idén azonban máshogy alakultak a dolgok, így a két csapat első mérkőzését a Kiss Szilárd Sportcsarnokban 21:30-ra elvesztettük.