Fontos idegenbeli meccs – előzetes

2021 jan 17
1051 Megtekintés
Fontos idegenbeli meccs – előzetes
Vasárnap este, az EHF European Leagus csoportkörének 2. fordulójában a francia a Fleury Loiret Handball vendégeként lépünk pályára. Az összecsapás különösen pikáns lesz Gnonsiane Niombla számára, a vele készített interjút ITT olvashatjátok el.

Helyzetkép

Csapatunk szombaton kelt útra, és az esti órákban érkezett meg a vasárnapi mérkőzés helyszínére Orléansba, Budapest, Amsterdam és Párizs érintésével. A kerettel ezúttal nem utazott el Andrea Kobetic, akinek kiújult egy korábbi sérülése, így kihagyni kénytelen ezt a roppant fontos összecsapást. Egy hete hazai pontvesztéssel kezdtük az EHF European League csoportkörét a HC Kuban (28:28) ellenében, egy újabb botlás pedig nem igazán fér bele.  

Azóta viszont hét közben, pontosabban szerdán, magabiztos győzelmet arattunk a Boglári Akadémia-SZISE (33:21) ellen, ezzel megszerezve szezonbéli tizedik bajnoki győzelmünket. Zdravko Zovko és a szakmai stáb vasárnap reggel átmozgató edzést tart a Fleury otthonául szolgáló, 2800 néző befogadására alkalmas Palais des Sportsban. A mérkőzés este, 18:00-kor kezdődik, és a Sport Tv élőben közvetíti.

Ellenfélmustra

A sorsolás után ellenfélmustra rovatunkban részleteibe menően bemutattuk a Fleury Loiret Handball múltját és jelenét, mindent, amit a francia klubról tudni érdemes. De mi történt azóta? Milyen formában lévő csapattal kell megmérkőznünk vasárnap?

Nos, a francia bajnokság csakúgy, mint a magyar, szünetelt az Európa-bajnokság alatt. A téli szünet után a Fleury január 6-án játszotta első tétmérkőzését, mely a Nice (25:30) elleni hazai bajnoki volt, és nem sikerült túl fényesen. A francia klub múlt hét végén Alexandra Lacrabere nélkül kezdte meg az EHF European League csoportkörét, és szenvedett kétgólos vereséget a román Dunarea Braila (29:27) otthonában. Így a vasárnapi összecsapás számukra is roppant fontos lesz.

Hét közben viszont már játékra jelentkezet Alexandra Lacrabere, aki sérülése után 3 góllal tért vissza. Csapatán azonban ő sem tudott segíteni a Nantes (24:36) elleni megsemmisítő vereség alkalmával. Zsinórban ez volt a Fleury harmadik bajnoki fiaskója. A rossz bajnoki rajt, és a sereghajtó elleni vereség után tehát kijelenthető, hogy Christophe Cassan együttese 2021-et sem kezdte jó formában. Vasárnapi ellenfelünk a 14 csapatos francia bajnokság tizenegyedik helyére csúszott vissza 4 győzelemmel és 5 vereséggel, 236:253-as gólaránnyal.

Edzői szemmel

Zdravko Zovko (Siófok KC – vezetőedző): „Egy nagyon fontos mérkőzés előtt állunk. Nem akarom azt mondani, hogy ezen múlik minden, de amennyiben tovább akarunk menni, – már pedig ez a célunk – abban az esetben hoznunk kell ezt az összecsapást. Ellenfelünk egy olyan bajnokságban szerepel, mely komolyan jegyzett, a klubnak pedig komoly tradíciói vannak. Keretüket erőteljes játékosok alkotják, az idei szezonban viszont váltakozó játékot mutatnak. Nem tudhatjuk, hogy melyik az igazi arcuk, abból kell kiindulnunk, hogy a legjobbjukat mutatják majd ellenünk. Természetesen nekünk is ez a célunk. Andrea Kobetic hiányában mindenkinek előre kell lépnie egy picit, a feladatai most másokra hárulnak majd. Izgatottan és motiváltan várjuk a találkozót.”