Hazai pályán zárjuk a szezont – előzetes

2021 máj 28
864 Megtekintés
Hazai pályán zárjuk a szezont – előzetes
A K&H női kézilabda liga utolsó (26.) fordulójában az élvonaltól már biztosan búcsúzó EUbility Group-Békéscsabai ENKSE csapatát fogadjuk a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. A mérkőzést klubunk hivatalos youtube-csatornáján élőben közvetítjük.

Helyzetkép

A Final 4-ban, pontosabban a Nantes elleni fináléban tapasztalt sorozatterhelés általi mentális- és fizikális fáradtság ellenére csapatunk a bajnokságban remekül hajrázott. Felsőházi rangadót nyertünk az MTK Budapest (34:30), valamint a bronzérmes Mosonmagyaróvár (26:22) ellen, illetve pontot szereztünk a Vác (32:32) vendégeként egy fordulatokban gazdag, hektikus bajnokin. Legutóbb pedig hét közben, magabiztos játékkal hoztuk el a pontokat a Kisvárda (21:29) otthonából.

„A Békéscsaba az utóbbi hetekben legyőzte a DKKA-t, az Érdet, valamint pontot szerezett az Alba Fehérvár ellen. A bennmaradáshoz viszont ez sem volt elég. A sorsuk immáron eldőlt, így teher nélkül, felszabadultan kézilabdázhatnak. Nehéz megmondani, hogy pontosan mit várhatunk tőlük ebben a helyzetben. Az viszont biztos, hogy szombaton egy hosszú és nehéz szezon végére kerül pont. Többeknek ez lesz az utolsó mérkőzése az SKC-ban, amit természetesen szeretnénk győzelemmel zárni hazai környezetben.”  – fogalmazott Zdravko Zovko, a Siófok KC vezetőedzője.

Ellenfélmustra

Vida Gergő együttese a bajnoki hajrában több meglepetést is okozott, ám ez is kevés volt a bennmaradáshoz, így a Békéscsaba az utolsó forduló eredményétől függetlenül már biztosan búcsúzott az élvonaltól. A csapat legeredményesebb játékosai: Kukely Anna (90 gól), Tamara Radojevic (85), Jelena Agbaba (79).

Egymás elleni múlt

Egy híján harminc, avagy a mostani lesz a két csapat 29. egymás elleni mérkőzése a magyar élvonalban. A statisztikát nézve a mérleg nyelve jócskán felénk billen, 18 győzelemmel, 3 döntetlennel és 7 vereséggel. Ebben főszerepet játszik a hazai veretlenség: 12 győzelem, 2 döntetlen és 0 vereség. Ellenben idegenben nem mindig tudtunk eredményesen kézilabdázni: 6 győzelem, 1 döntetlen és 7 vereség.

A két csapat novemberi bajnokiján szoros első játékrész után magabiztos, nagyarányú győzelmet arattunk. A találkozó legeredményesebb játékosa a kilenc gólig jutó Katarina Jezic volt.