Hétközi kupamérkőzés a fővárosban – előzetes

2022 jan 25
760 Megtekintés
Hétközi kupamérkőzés a fővárosban – előzetes
Hetvenkét óra leforgása alatt kétszer is megmérkőzünk a Vasas SC-vel. Előbb szerdán idegenben a Női Magyar Kupában, majd szombaton hazai környezetben a K&H Női Kézilabda Ligában. A hétközi összecsapás tétje a legjobb nyolcba kerülés.

Helyzetkép

Az Alba Fehérvár KC elleni bajnoki győzelem után szerdán a kupában folytatjuk szereplésünket. Továbbra is sok problémával küzdünk, de jó hír, hogy Such Nelli mellett Lapos Laura is bevethető lesz a Vasas otthonában.  A szerdán 18:00-kor kezdődő összecsapást a hazai klub hivatalos youtube-csatornáján élőben közvetíti.

Nehéz mérkőzésre számítok a Magyar Kupában, a Vasas az utóbbi hetekben kimondottan jó formát mutat. Továbbra is sok problémával küzdünk, sérülés és betegség miatt igen szűk kerettel utazunk. Ettől függetlenül egyértelmű cél a továbbjutás, szeretnénk a sorozatban a lehető legtovább jutni.” – fogalmazott Uros Bregar, csapatunk vezetőedzője.

Ellenfélmustra

Penszky Gergely együttese a bajnokság egyik újoncaként eddig hat bajnoki pontot gyűjtött. Az Alba Fehérvár (26:24) és a szintén újonc Budaörs (28:24) mellett a DKKA (30:28) ellen sikerült nyerniük, utóbbit már a 2022-es naptári évben. Jó formáról beszélhetünk a Vasas esetében, ugyanis legutóbb vasárnap a DVSC-t (31:29) is sikerült megszorongatniuk idegenben. A Magyar Kupában pedig még tavaly októberben a Hajdúnánás (17:28) ellen harcolták ki a továbbjutást. Ez nekünk egyébként az Alba Fehérvár ellen sikerült egy igen szoros mérkőzésen.

Az angyalföldiek legeredményesebb játékosa a bajnokságban 70 találattal Kajdon Blanka, őt követi Szilovics Fanni (55) és Marija Agbaba (54). Mögöttük viszont igen nagy az űr, a negyedik helyen Imre Réka érkezik 27 góllal.

Múltidézés

A kupában korábban még nem találkoztunk az angyalföldiekkel, sőt a bajnokságban is csak két egymás elleni mérkőzésünk van, még a 2017/18-as szezonból. Ekkor újonc volt a Vasas, és a szezon végén búcsúzott is az élvonaltól. Akkor idegenben 33:34-re nyertünk, míg hazai környezetben 35:20-as eredmény született. A két csapat tavaly szeptember 3-án a felkészülés hajrájában már találkozott, akkor 47:33-ra nyertünk.