Hamarosan rajtol a téli alapozás

2020 nov 24
1583 Megtekintés
Hamarosan rajtol a téli alapozás
A Békéscsabai ENKSE elleni idegenbeli bajnoki hosszú idő után az első, és sokáig az utolsó tétmérkőzése volt csapatunknak. A dániai Európa-bajnokság révén ugyanis téli szünetre vonul a női klubkézilabda. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat.

Norvégia hivatalosan is lemondta a közös rendezést, és sokáig az Európa-bajnokság megrendezése is kérdőjeles volt, de végül a kontinenstorna zöld utat kapott, Dánia pedig egyedül is vállalta a rendezést.  A Siófok KC három játékosa kapott válogatott meghívót, illetve tagja a jelenleg szűkített kereteknek. Katarina Jezic a horvát, míg Tomori Zsuzsanna és Szikora Melinda a magyar válogatott edzőtáborába utazott el. A keret többi tagja a héten pihenőt kapott.

A téli alapozás jövő hét hétfőn kezdődik, addigra már az EHF Europa League csoportbeosztása is ismert lesz.  Klubunk több edzőmérkőzést is tervez a téli alapozás során, az ellenfelek és a pontos időpontok egyeztetés alatt állnak. A tavaszi bajnoki menetrendet az EHF Europa League sorsolás után fogja véglegesíteni klubunk.

Az Európa-bajnokság hivatalosan december 2-án kezdődik, és a tervek szerint 22-én ér majd véget. A következő bajnoki mérkőzésünk  a DVSC SCHAEFFLER csapata ellen lesz december 30-án.