Interjúzóna: Marina Rajcic az első SKC-s időszakról és az Eb-ről

2022 nov 10
504 Megtekintés
Interjúzóna: Marina Rajcic az első SKC-s időszakról és az Eb-ről
A csalódást keltő rajt után az októberi eredménysor és a pályán mutatott teljesítmény is bizakodásra ad okot a decemberi folytatást illetően. Ebben hatalmas szerepet vállalt Marina Rajcic, akit pályafutása első siófoki hónapjairól és az Európa-bajnokságról kérdeztünk.

„Az első négy hónap gyorsan elrepült, a nyár roppant élvezetes és aktív volt itt a Balaton partján. Végigcsináltunk egy igen intenzív felkészülést, megismerkedtünk az új csapattársakkal, a várossal és a környezettel. Rengeteg új impulzus ért. – kezdte értékelőjét csapatunk kapusa, Marina RajcicNap, mint nap csodálatos környezetben dolgozhattunk, a rajt mégis csalódást keltő volt, hiszen a Vác elleni vereséggel nem kalkuláltunk. Kinga és Dejana hiánya megzavart minket, ráadásul Dounia is hosszú időre kiesett. Visszatekintve egy nehéz kezdetről beszélhetünk, de túllendültünk ezen és a Lublin, valamint a Kisvárda ellen már olyan teljesítményt nyújtottunk, amire a folytatásban lehet építeni.”

A lengyel MKS Lublin elleni EHF Európa-liga párharcot 58:50-es összesítéssel nyertük meg, így készülhetünk a rájátszásra, ahol a CS Magura Cisnadie ellen a főtáblára jutás lesz a tét decemberben. Csapatunk pályán nyújtott teljesítménye és az eredmények sora is bizakodásra ad okot, az Európa-bajnokság előtti utolsó bajnoki mérkőzésen idegenben, a Kisvárda vendégeként szereztük meg második bajnoki győzelmünket.

„Csapatunkban nagy potenciál rejlik, meg kell tanulnunk hatékonyan ötvözni a rutint és a tapasztalatot, valamint a fiatalságot és a lendületességet. Frusztráló, hogy eddig egyetlen mérkőzésen sem tudtunk kiállni teljes csapattal, mindig voltak hiányzó kulcsemberek. Ebből adódóan a fiatal játékosok több szerephez jutottak és jóval nagyobb rajtuk a felelősség. Többen ezzel élni is tudtak, mint például Blanka. Dejana és Rita visszatérésével pedig tovább erősödhetünk, nagy szükségünk van rájuk. Ha mindenki fitt lesz és egészséges, akkor kétség kívül még magasabb szinten tudunk majd kézilabdázni.

Természetesen külön Marina teljesítményére is kitértünk, hiszen többször is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a négy októberi mérkőzésen összességében  41 százalékkal védett – „Az említett mérkőzéseken már a saját teljesítményemmel is elégedett voltam. Csapatként fejlődünk, folyamatosan javul a védekezésünk, ami remekül tükröződik az én mutatóimban is. A magyar bajnokság nagyon izgalmas, a Győr és a Fradi ellen már korábban is játszottam a BL-ben, de itt gyakorlatilag nincsen könnyű mérkőzés, minden ellenfél komoly kihívásokat tartogat.”

„Ami a kapus posztot illeti, Lilli és Kincső személyében két fiatal játékos van mellettem. Keményen dolgoznak, ambiciózusak és látom rajtuk, hogy igyekeznek a legjobbjukat nyújtani. Szép jövő állhat előttük, ha nem térnek le a megkezdett útról. „

Arra is kíváncsiak voltunk, hogyan látja Marina az összképet és miként érzi magát – „Összességében jól érzem magam Siófokon. Remek körülmények között készülhetek nap, mint nap és a város, a környék is nagyon szép. A családommal érkeztem, számomra ők jelentik a legnagyobb inspirációt. Siófok egy kicsi, de otthonos és családbarát város, itt minden megvan, ami a nyugodt élethez szükséges. Ha van egy kis időnk, akkor utazgatunk. Budapest sincs messze, de a környékbeli városokban is jártunk már, ahogy a Balatont is körbejártuk. Tihany és a Badacsony egyszerűen mesés.”

Montenegró a jelenleg zajló női kézilabda Európa-bajnokság társházigazdájaként eddig remekül szerepel, Spanyolország (30:23), Németország (29:25) és Lengyelország (26:23) ellen is nyerni tudott a csoportkörben, így komoly reményekkel készülhet a folytatásra. A spanyolok elleni bravúrgyőzelem során Rajcic lett találkozó legjobbja.

„Büszke vagyok rá, hogy hazám, Montenegró egy kontinenstorna társházigazdája lehet. A hiányzó kulcsemberek ellenére így is remek és összetartó csapatunk van, amit a csoportkör során már bizonyítottunk. Most jöhet Hollandia, Franciaország és Románia, szeretnék ezekből a mérkőzésekből is a legtöbbet kihozni. A torna minden pillanatát élvezem.”

Fotók: Rukometni Savez Crne Gore (facebook) / EHF EURO (twitter)