Pénteken a Vác ellen folytatjuk - előzetes

2021 okt 21
835 Megtekintés
Pénteken a Vác ellen folytatjuk - előzetes
A K&H Női Kézilabda Liga 5. fordulójának pénteki összecsapásán a Váci NKSE csapata érkezik a Kiss Szilárd Sportcsarnokba.

Helyzetkép

A múlt heti DKKA (26:32) elleni idegenbeli siker után hazai pályán a tabellaszomszéd Váci NKSE ellen folytatjuk bajnoki szereplésünket. A mérkőzés előtt csapatunk vezetőedzőjét, Danyi Gábort, illetve irányítónkat, Lakatos Ritát kérdeztük, aki tavaly még a váci csapatot erősítette. A péntek esti összecsapás megtekinthető lesz klubunk hivatalos youtube-csatornáján.

Ellenfélmustra

Nem csak a játékoskeretben, a kispadon is jelentős változások voltak a nyáron. Szilágyi Zoltán a DVSC-hez távozott, helyét pedig Őze Beáta vette át, a közös munka azonban roppant rövidnek bizonyult, így a szezont végül Ottó Katalin irányítása alatt kezdte meg a Váci NKSE. Az együttesből olyan meghatározó játékosok távoztak, mint a háti gólkirály Szabó Laura (113 bajnoki gól tavaly), vagy éppen Sanja Radosavljevic (103) és Lakatos Rita (56). Az, hogy az ő pótlásuk hogyan sikerült, az majd hosszabb távon, az idei szezonban derül ki.

A bajnokságot az Érd (22:27) legyőzésével kezdte Ottó Katalin együttese, mely a folytatásban egygólos vereséget szenvedett az MTK (23:24) vendéglátójaként. A DKKA (22:33) elleni önbizalom növelő sikert azonban egy újabb szoros, egygólos vereség követte a DVSC (25:26). Legutóbb az MKC (31:22) ellen azonban esélye sem volt a váciaknak idegenben. A bajnoki kezdés így negatív előjellel bír (2 győzelem és 3 vereség), ám a két dobogóra is esélyes élcsapat elleni egygólos vereség azért némileg csalóka is lehet, amikor az erőviszonyokról beszélünk.

Azt viszont mindenképpen meg kell jegyezni, hogy támadásban a váci csapat eredményesség nagyban függ Kuczora Csenge és Kácsor Gréta napi formájától. Előbbi 36, míg utóbbi 34 gólt szerzett az első öt fordulóban. Az ő hatástalanításuk így minden ellenfél számára kulcsfontossággal bír.

Érkezők (6): Pásztor Bettina (kapus – Kisvárda), Ferenczy Fruzsina (irányító – DKKA), Schatzl Natalie (balszélső – DKKA), Világos Diána (beálló – Győr), Ballai Borbála (irányító – FTC), Kovalcsik Jázmin (balátlövő – FTC), Balogh Petra (balszélső – DKA),

Távozók (6): Sanja Radosavljevic (balszélső – RK Krim), Lakatos Rita (irányító – SKC), Triffa Ágnes (kapus – visszavonult), Szabó Laura (beálló MTK), Szeberényi Flóra (balátlövő – Eger), Bálint Anna (kapus – Orosháza).

Múltidézés

A mostani lesz a két csapat 28. összecsapása a magyar élvonalban, az örökmérleg nyelve pedig a Vác irányába billen, 9 győzelem, 2 döntetlen és 16 vereség a szempontunkból nézve. Hazai pályán, Siófokon ez a statisztika 6 győzelem, 1 döntetlen és 6 vereség. Legutóbb Vácon 32:32-es döntetlen született idén májusban.