Visszavágni a kupakudarcért - előzetes

2019 feb 15
1802 Megtekintés
Visszavágni a kupakudarcért - előzetes
A K&H női kézilabda liga 15. fordulójában a DKKA-t fogadjuk a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. Csapatunk két és fél hét után játszik újra bajnoki mérkőzést, a motiváció pedig duplán adott, hiszen vissza szeretnénk vágni a kupában elszenvedett vereségért.

Helyzetkép

A januárban tapasztalt roppant erős szerda-szombat ritmus már a múlté, csapatunk februárban csupán négy mérkőzést vív, illetve vívott hétvégi időpontokon. A Herning-Ikast meglepően magabiztos legyőzésével előbb biztosítottuk csoportelsőségünket az EHF-kupában, majd a Metzingen elleni hazai meccsen hibátlan mérlegünket is megőriztük. Noha a pályán szerényebb volt az események sora, a klub életében nagyon sok minden történt.

Az EHF-kupa keddi, bécsi sorsolásán nem csak negyeddöntős ellenfelet kaptunk, de a fináléig vezető utat, és a lehetséges ellenfeleket is megismertük. Továbbá két távozót, és egy érkező játékost is bejelentett a héten klubunk. Estelle Nze-Minko a Győr játékosa lesz jövőre, Sárosi Nanetta pedig Dorogon folytatja pályafutását. Mindeközben a jövő évi keret is alakul, avagy klubunk Hársfalvi Júlia személyében magyar válogatott balszélsőt szerződtetett.

Legutóbb a bajnokságban január 30-án léptünk pályára, akkor a DVSC ellen kezdtük meg a tavaszi visszavágók sorát. Tor Odvar Moen a csapat összeállításán gondolkodhat, ugyanis több kulcsember is kisebb sérüléssel bajlódik.

Ellenfélmustra

György László továbbra sem számíthat több kulcsemberére, így például a nemrégiben bokaszalag-szakadás miatt kieső Monori Orsolyára, valamint a már régóta sérült Katarina Tomasevicsre, és Camila Micijevicre. A DKKA az utóbbi időben több bajnokin is vereséget szenvedett, kikapott egy-egy góllal a DVSC-től és a Mosonmagyaróvártól, valamint az Érdtől is. Legutóbb viszont legyőzték a Vácot, hét közben pedig a Békéscsaba kiejtésével bejutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe. A bajnokságban 6 győzelemmel, és 8 vereséggel csupán a kilencedik pozíciót foglalják el Szalai Babették. A Kohász házi gólkirálya a bajnokságban 96 találatot jegyző Szekerczés Luca, őt követi 49 találattal Ferenczy Fruzsina, és a 45 gólos Kazai Anita.

Egymás elleni múlt

A két csapat eddig 20 alkalommal találkozott a bajnokságban, a mérleg a mi szempontunkból 10 győzelem mellett 2 döntetlen és 8 vereség. A két csapat őszi bajnoki meccsét megnyertük, ám később a Magyar Kupában is találkoztunk a DKKA-val, és búcsúztunk a sorozattól. 

Edzői szemmel

Tor Odvar Moen (Siófok KC – edző): „Az idei szezonban eddig 50 százalékos a mérlegünk az Újváros ellen. A legutóbbi Magyar Kupa vereség nem hagyott bennünk jó emlékeket, ezeket is szeretnénk feledtetni szombaton. Nem lesz egyszerű mérkőzés, ráadásul vannak kisebb problémáink. Drabik és Janjusevic nem áll rendelkezésre, rajtuk kívül pedig további 3-4 stabil kezdő játékosom bajlódik kisebb sérüléssel. Szombaton fogom látni, hogy ki áll rendelkezésemre. Mindentől függetlenül otthon csak a győzelem elfogadható, szeretnénk folytatni a győzelmi szériát.”