A csoportkör utolsó felvonása - előzetes

2021 feb 19
1376 Megtekintés
A csoportkör utolsó felvonása - előzetes
Szombaton a francia Fleury Loiret ellen zárjuk az EHF European League csoportkörét. A mérkőzést a Sport TV élőben közvetíti.

Helyzetkép

Az 5. fordulóban a HC Kuban otthonában aratott győzelemmel eldőlt, hogy megnyertük az EHF European League ’D’ jelű csoportját. A másik továbbjutóról a hétvégi HC Dunarea Braila – HC Kuban összecsapás dönt majd, a pont nélkül álló Fleury Loiret pedig biztosan a kvartett utolsó helyén zár. Így a szombati játéknap egy tét nélküli mérkőzést tartogat csapatunk számára.

Visszatért a válogatott összetartásról Szikora Melinda és Tomori Zsuzsanna, viszont ahogyan a szerdai Magyar Kupa mérkőzés alkalmával, úgy most sem lesz ott a keretben Andrea Kobetic, valamint Gnonsiane Niombla. Utóbbi a HC Kuban elleni összecsapáson szenvedett kisebb sérülést.

Ellenfélmustra

A Fleury minden sorozatot figyelembe véve zsinórban tizenegy vereséget számlál. Ebből kettő a pályán kívül megállapított 10:0-s eredmény az EHF European League csoportkörében, a HC Kuban ellen. Szombati ellenfelünknek azonban voltak bíztató vereségei az elmúlt hetekben. A Paris 92 (25:23) és a Besancon (32:31) is csak a hajrában tudott nyerni ellenük. A Brest Bretagne (41:23) viszont átgázolt rajtuk. Legutóbb pedig múlt héten a HC Dunarea Braila (25:31) bizonyult jobbnak.

A Fleury elleni idegenbeli mérkőzésünk összefoglalója ITT!

Edzői szemmel

Zdravko Zovko (Siófok KC – vezetőedző): „Egy ilyen tét nélküli mérkőzésnek mindig érdekes a lélektana, de a mi célunk nem lehet más, mint veretlenül zárni a csoportkört. Kisebb sérülések és megbetegedések miatt a meccskeret csak holnap válik véglegessé.”

Fotók: Nicolas Devaux