Ellenfélmustra: bemutatjuk a Molde csapatát - előzetes

2023 jan 20
1134 Megtekintés
Ellenfélmustra: bemutatjuk a Molde csapatát - előzetes
Féltávhoz ér az EHF Európa-liga csoportköre, szombaton a 3. fordulóban a norvég Molde Elite csapatát fogadjuk a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. Online jegyvásárlás ITT! 

Helyzetkép

Tavaly augusztusban Siófokon edzőtáborozott a korábbi sikeredzőnk, Tor Odvar Moen aktuális klubja, a norvég Molde Elite. A két csapat a közös edzések zárásaként felkészülési mérkőzést vívott egymással, melyet akkor 31:29-re megnyertünk.

„A két csapat ismeri egymást, hiszen a nyári felkészülés során közös edzéseken vettünk részt. Testközelből tapasztalhattuk meg egymás erősségeit, gyengeségeit és a másik játékstílusát. A Molde a klasszikus, gyors skandináv kézilabdát követi. Ami a formánkat illeti, az összkép sajnos vegyes, a teljesítmény pedig hullámzó. Idegenben nem megy, hazai környezetben viszont jönnek az eredmények. Ezt a jó sorozatot szeretnénk folytatni. A cél természetesen a Molde ellen is a győzelem, de tudjuk, hogy ez az összecsapás sem lesz egyszerű.”  – fogalmazott Uros Bregar, csapatunk vezetőedzője.

A Mosonmagyaróvár (29:28) és a Dortmund (27:24) legyőzése után abban bíztunk, hogy a Budaörs (19:19) elleni hétközi mérkőzésen javíthatunk idegenbeli mérlegünkön, de nem így lett. Támadásban alulmúltuk önmagunkat, így újabb fontos bajnoki pontokat vesztettünk. A Molde Elite ellen azonban bízunk a jó hazai folytatásban.

Molde Elite – Jelen és forma

Tor Odvar Moen együttese hullámzó teljesítményt nyújt, 12 mérkőzés után (7 győzelem és 5 vereség) a Sola mögött a negyedik helyen áll a norvég bajnokságban. Az EHF Európa-liga csoportkörét kis híján egy idegenbeli bravúrral kezdte a Molde, de a Dortmund (33:32) végül egy nagy hajrá után otthon tartotta a pontokat. A Besancon (29:41) elleni összecsapás már közel sem mutatott ilyen jól egy hete, a franciák magabiztos, nagyarányú győzelmet arattak idegenben. A bajnokságban viszont hétközi győzelemmel hangolt szombati ellenfelünk, mely az Aker (29:35) vendégeként tudott nyerni.

A dán Mathilde Romer és a montenegrói Anastasija Marsenic kivételével norvég játékosok alkotják a Molde Elite keretét. Mona Obaidli gólerős játékára érdemes lesz odafigyelni, a balátlövő a Dortmund ellen 16 (!) gólt szerzett, a Besancon hálóját pedig 6 alkalommal terhelte.

Múltidézés

Az 1961-ben alapított klub még soha nem nyert bajnoki érmet, nem tartozik Norvégia leghíresebb és legeredményesebb klubjai közé. A Molde idén zsinórban a hatodik szezonját kezdte meg az élvonalban.

Korábbi sikeredzőnk Tod Odvar Moen 2020-ban vette át a Molde Elite irányítását, mely két sikertelen selejtezősorozat után, idén története során először indulhatott a főtáblán egy nemzetközi kupasorozatban. A tavalyi negyedik hely a bajnokságban klubtörténeti sikernek számított, ahogyan a Norvég Kupában elért ezüstérem is.