Fontos idegenbeli bajnoki – előzetes

2021 feb 02
1274 Megtekintés
Fontos idegenbeli bajnoki – előzetes
A K&H női kézilabda liga 11. fordulójának keretein belül a Motherson Mosonmagyaróvári KC otthonába látogatunk szerdán. A mérkőzést a UFM Arénából a hazai klub élőben közvetíti.

Helyzetkép

Folytatódik a tavaszi „hadjárat”, avagy februárban újabb hét mérkőzés vár csapatunkra. Ebből három a bajnokságban (Mosonmagyaróvár, Érd, Ferencváros), három a nemzetközi porondon (Dunarea Braila, HC Kuban, Fleury Loiret), egy pedig a Magyar Kupában (Kozármisleny). Ennek lesz az első felvonása és egyben nagyon fontos fontos mérföldköve, a szerdai mosonmagyaróvári túra, mely a bajnokság végkimenetelét tekintve is komoly vízválasztó lehet. Az MKC ugyanis meglepetéscsapatként eddig igen jól szerepel az idei szezonban. Csapatunk legutóbb szombaton, Székesfehérváron szerezte meg tizenegyedik bajnoki győzelmét. A Zovko-éra egészét nézve pedig már egy nyolc mérkőzés óta tartó veretlenségi szériát tudhatunk magunkénak, amit természetesen Mosonmagyaróváron is továbbgörgetnénk. Az utazó keret és a pontos névsor csak holnap válik véglegessé, sérülés miatt várhatóan ezúttal is lesznek hiányzók.

Ellenfélmustra

Szerdai ellenfelünk zsinórban nyolc bajnoki győzelmet számlál, és harcban van a dobogóért. Gyurka János együttese eddig csupán az FTC (19:29) elleni bajnokiját vesztette el a 2020/21-es szezonban, így 9 győzelemmel és 1 vereséggel, vesztett pontok tekintetében jobban is állnak, mint mi. De vajon mi rejlik a számok mögött? Érdekesség, és egyben a csapat erejét is mutathatja, hogy minden szoros mérkőzést meg tudtak nyerni, képesek voltak a végjátékban koncentráltak, és higgadtak maradni. A DVSC (30:31), az MTK Budapest (32:33), a Kisvárda (21:22), és a Vác (28:27) elleni bajnokit is egyetlen egy góllal tudták megnyerni. Ez viszont azt is jelezheti, hogy mégsem lógnak ki annyira felfelé, mint azt a tabella jelen helyzetében mutatja. Ellenben kétségtelen, hogy egy nagyon fontos, és kemény idegenbeli rangadó vár ránk szerdán.

Legeredményesebb játékosuk a balátlövő, Simona Szarková (53), de szorosan követi őt az irányító, Tóth Eszter (49), valamint jobbszélső, Katona Flóra (46). Az MKC gólerős játékot mutat, mérkőzésenként átlagosan 29,6 gólt lőttek eddig az idei szezonban.

Egymás elleni múlt

A mostani lesz a két csapat 10. összecsapása az élvonalban. Az eddigi mérleg 8 győzelem és 1 döntetlen a szempontunkból nézve. A párharcot tekintve tehát még veretlenek vagyunk. Legutóbb tavaly augusztusban, egy felkészülési mérkőzés keretein belül találkozott a két gárda, és akkor magabiztos győzelmet arattunk. Csakúgy, mint a legutóbbi tétmérkőzésen a 2019/20-as kiírásban, Katarina Jezic vezérletével. De nem volt mindig, minden mérkőzés ilyen sima. 2019-ben például nagyon közel állt a Mosonmagyaróvár a győzelemhez, de végül sikerült elhoznunk az idegenbeli pontokat.

Edzői szemmel

Gyurka János (Mosonmagyaróvár – vezetőedző): „Régóta ismerem már Zdravko Zovkót, akit szakmailag és emberileg egyaránt nagyra tartok. A munkássága már most markánsan érződik a siófoki csapaton. Ez már nem az a gárda, mely az ősz folyamán gödörben volt. Stílusos és eredményes kézilabdát mutatnak az EHF European League-ben és a bajnokságban egyaránt. Elég csak megnéznünk az előző fordulóban aratott győzelmüket az Alba Fehérvár vendégeként. Egy magas színvonalú, izgalmas mérkőzést várok. Bízom a csapatom lendületességében, de az is döntő faktor lesz, hogy mennyi ideig tudjuk megőrizni a koncentrációnkat.”

Zdravko Zovko (Siófok KC – vezetőedző): „Egy dobogóra esélyes csapat otthonába látogatunk, mely gyors, és kemény kézilabdát játszik. Tóth Eszter és Simona Szarková is képes mérkőzéseket eldönteni, így az ő hatástalanításuk kulcsfontosságú lesz. Holnap két jó formában lévő csapat rangadójára kerül sor. Természetesen a célunk nem is lehet más, mint a győzelem és a két pont, de ehhez nagyon jó teljesítményre lesz szükség.”