Magyar Kupa Final 4-al zárjuk a szezon – előzetes

2022 máj 27
738 Megtekintés
Magyar Kupa Final 4-al zárjuk a szezon – előzetes
A hétvége folyamán Debrecenben, a Főnix Arénában kerül megrendezésre a Török Bódog Női Magyar Kupa négyes döntője. Szombaton a fináléba jutásért az FTC-Rail Cargo Hungaria együttesével mérkőzünk meg, az összecsapást a Duna World élőben közvetíti.

Helyzetkép

Csapatunk péntek reggel indult el Debrecenbe, ahol a kora esti órákban a szakmai stáb egy átmozgató edzést tartott a Főnix Arénában, a Final 4 helyszínén. Sérülés miatt hiányzik a 15 fős hivatalos utazó keretből Csapó Kincső, Lakatos Rita, Simona Szarková, valamint Puhalák Szidónia.

Történetünk során először juthatnánk a Magyar Kupa döntőjébe, ehhez azonban le kellene győznünk szombati ellenfelünket az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát. Amennyiben ez nem sikerül, abban az esetben marad a vasárnapi bronzmérkőzés a Győri Audi ETO KC – DKKA összecsapás vesztesével. Interjúzóna rovatunkban vezetőedzőnk, Uros Brega mellett játékosaink közül Katarina Jezic és Debreczeni-Klivinyi Kinga mondta el véleményét a Final 4 kapcsán.

Interjúzóna

Ellenfélmustra – FTC-Rail Cargo Hungaria

Elek Gábor együttese 25 győzelemmel és mindössze 1 vereséggel, csupán rosszabb gólkülönbségének köszönhetően bukta el a bajnoki aranyérmet a Győri Audi ETO KC-val szemben. A fővárosi zöld-fehérek a BL-ben az Esbjerg és a később kizárt Rosztov mögött, a Brest Bretagne és a CSM Bukarest előtt csoportharmadikként jutottak a sorozat nyolcaddöntőjébe, ahol azonban az Ana Gros által megerősített Krim Mercator jelentette a végállomást 55:52-es összesítéssel. Így a legrangosabb európai kupasorozatban a Final 4 álom maradt az FTC-Rail Cargo Hungaria számára.

Szombati ellenfelünk házi góllövőlistáját – minden sorozatot figyelembe véve – a 2021/22-es szezonban Angela Malestein vezeti 202 találattal. Őt követi a sorban Emily Bölk (195), Klujber Katrin (176), Szöllősi-Zácsik Szandra (120), Kovács Anett (120) és Márton Gréta (116).

Az FTC-Rail Cargo Hungaria a bajnokságban oda-vissza legyőzött bennünket. A Kiss Szilárd Sportcsarnokban 31:33-as eredmény született, míg az Elek Gyula Arénában egy sokkal simább 30:21-es vereséget szenvedtünk.

Út a debreceni Final 4-ig

* A mérkőzésekre kattintva megjelenik az összefoglaló és a jegyzőkönyv.

FTC-Rail Cargo Hungaria
5. forduló | DVSC – FTC 22:30